Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'USTEC acusa el Govern de desmantellar el sistema públic de llars d'infants

La Generalitat ha disminuït un 31,5% els recursos que traspassa als ajuntaments per a les llars d'infants, augmentant així el dèficit de places públiques i reduint les possibilitats d'accés a aquest tipus de servei de les famílies amb menys recursos econòmics.

Ho ha denunciat l'USTEC, que critica que "mitjançant aquestes mesures es posa en perill el sistema públic de llars d'infants i es traspassa la gestió d'aquests centres a empreses privades".

21/09/2011 23:43 Política

La portaveu del sindicat, Rosa Cañadell, afirma que "les llars d'infants públiques, igual que la resta de centres públics  compleixen una funció social i estan obertes a totes les famílies, a més de que es basen en uns principis pedagògics i laborals que, en mans privades, no quedarien precisament garantits, sinó el contrari".

Des del sindicat també han subratllen alguns dels principals inconvenients intrínsecs de la gestió privada, com ara l'empitjorament de les condicions laborals de les treballadores i treballadors, la disminució de la qualitat pedagògica i l'augment de les quotes a les famílies. En aquest sentit, conclou que "un cop més, s'aprofita l'excusa de la crisi per avançar cap a la privatització d'allò que hauria de ser públic".

Suport a les mobilitzacions del sector

A més de l'USTEC-STEs, la Federació d'Ensenyament de CCOO de Catalunya i FETE-UGT han volgut mostrar el seu suport a tots els que a través de les mobilitzacions estan fent front a les retallades contra l'educació pública, tornant a insistir en la declaració unitària signada el maig del 2011 per la majoria de les entitats i organitzacions de la comunitat educativa amb l'objectiu comú de continuar treballant pel futur de l'educació pública i en català a Catalunya.

Per saber-ne més:

L'USTEC acusa Educació d'incrementar més hores, reduir sous i augmentar alumnes per professor

L'USTEC crida a la desobediència i denuncia la persecució del català

Concentracions contra les retallades i en defensa de l'ensenyament públic

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid