Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1975 La Llibreria El Xot de Barcelona pateix un atemptat

1975 La Llibreria El Xot de Barcelona pateix un atemptat espanyolista

25/09/1975 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1975 la Llibreria El Xot de Barcelona pateia un atemptat espanyolista ultra, uns mesos en què les llibreries catalanes van ser assaltades per grups ultradretans, que també va realitzar atemptats contra personalitats de la cultura, entitats i centres catalanistes. El maig de 1975 nombroses pintades amb simbologia feixista amenaçava un conjunt de llibreries a Barcelona.

Els assaltants van forçar la porta de la Llibrerira Xot i van escampar per terra els llibres i revistes de l'aparador. Dies després, el 21 de juny, els espanyolistes van incendiar la Llibreria Publia del carrer Consell de Cent, coneguda per ser defensora de la cultura catalana.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid