Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Joana Serra es fa càrrec de la Llibreria Catalana de Perpinyà

Joana Serra, una jove molt activa en l'associacionisme nord-català. Serra és actualment vicepresidenta d'Aire Nou, treballadora de Ràdio Arrels, fundadora d'Agasalla i membre del Casal Jaume I
 
El proper 25 de novembre, l'històric llibreter Joan Miquel Turon plegarà després de vint-i-cinc anys al capdavant de l'única llibreria nord-catalana especialitzada en llibre català, La Llibreria catalana, i Joana Serra serà la nova encarregada. Des del passat 1 de setembre, Joana Serra treballa a la  llibreria, al costat de Joan Miquel Turon, per fer el traspàs a poc a poc. A més, la gent d'una altra llibreria de referència perpinyanesa, Torcatis, li fa de padrí i dóna suport en aquest traspàs, que es concretarà al final de novembre. Amb tot, l'encara responsable de la llibreria l'acompanyarà fins a cap d'any, segons informa Vilaweb.

10/11/2011 11:47 Cultura
En relació als plans de futur, que veu encoratjador per a una llibreria cèntrica i històrica com la Catalana, Serra comenta que continuarà centrada en la venda de llibres en català i sobre temes locals o de país, en aquest cas també en francès. 'Això sí, desenvoluparé més la secció infantil i juvenil, aprofitant el bum de l'escola bilingüe, i també la secció discogràfica, perquè no ens arriba la música en català. Ara, la línia principal serà la mateixa, però amb el meu toc personal.
 

Any difícil

L'any passat hi hagué patiments pel futur de la Llibreria Catalana, arran del plet de Turon amb els propietaris del local de la plaça de Joan Payrà per l'augment desmesurat del lloguer. Al final, el jutge va donar la raó al llibreter.

Turon, doncs, va poder esquivar per la via judicial l'augment dràstic del lloguer i l'ofec segur 'd'un espai on es pot trobar la gent de Catalunya Nord interessada per la cultura catalana'. Però la crisi afecta durament el negoci, tal com reconeixia ell mateix l'any passat: 'Des del gener [de 2010] hem fet una baixada de vendes al·lucinant. És general, tots els comerciants tenen una baixada de vendes dura. Abans del gener, la nostra llibreria era rendible del tot.'

En vist de la pressió en tots els àmbits a què era sotmesa la històrica Llibreria Catalana, els escriptors Joan Daniel Bezsonoff i Joan-Lluís Lluís van obrir l'any passat un grup a Facebook amb el nom Salvem la llibreria catalana de Perpinyà, que ha aplegat devers cinc mil membres.

 
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid