Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Insubmissió fiscal
Una parella de Siurana deixa de pagar impostos a Espanya

La CUP ha proposat a Berga que l'Ajuntament deixi de pagar impostos a l'Estat i els pagui a Catalunya

24/01/2012 Política
Aquest dilluns al Col·legi de Periodistes, dos restauradors de Siurana (Priorat), Andreu Bartolomé i Maria Casademunt, han presentat la iniciativa popular #diemprou! per denunciar l'espoli fiscal contra la nació catalana i a favor de la insubmissió a Espanya.

"A l'abril deixarem de pagar els primers impostos: primer l'IVA, i després vindrà l'impost de societats. I hem d'estudiar si ho fem amb uns altres tipus d'impost", ha explicat Bartolomé, que aclareix que no cometran pas cap il·legalitat, perquè aquests imposts no els deixaran de pagar, sinó que ho faran a l'Agència Tributària Catalana. Deixen, doncs, en mans de la Generalitat el destí que s'hagi de donar a aquests diners. Actualment, l'Agència Tributària Catalana només tramita el 5% dels impostos.

Andreu Bartolomé ha fet una radiografia del país en el seu discurs on ha remarcat la il·legalitat que ha comès Espanya en no reconèixer l'Estatut d'Autonomia tal i com el van aprovar els catalans en referèndum. També ha presentat els comptes, fent referència a l'espoli fiscal.

El Govern ho respecta pero no hi dóna suport

Els dos insubmisos esperen que el govern català els doni suport en aquesta iniciativa, i que convidi els empresaris a fer el mateix. En aquesta línia, ja han adreçat dues cartes a l'Artur Mas, però encara no han rebut cap resposta del president. Ara bé, la primera resposta de l'executiu ha arribat aquest dimarts durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha indicat que "el malestar creixent s'expressa d'aquesta manera i d'altres" i en aquest sentit ha assegurat que "respectem aquest tipus d'expressions", tot i que l'executiu no hi pugui donar suport "perquè com a Govern ens hem d'atendre estrictament a les regles del joc". "No són actuacions que ens poguem dedicar a fomentar", ha dit.

De moment la proposta han rebut el suport d'unes quantes entitats, com Ara o mai, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, el Cercle Català de Negocis, i la Intersindical entre altres. A l'acte han rebut el suport de SI I ERC.

Una proposta que ja ha fet la CUP

La CUP ja fa unes setmanes que treballa per demanar que els impostos dels catalans siguin recaptats per la Generalitat. En aquest sentit, de moment ha presentat una moció a l'Ajuntament de Berga que serà debatuda el 2 de febrer i que demana que el consistori deixi de pagar els impostos a l'Estat. 
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid