Lluita institucional
Manlleu, quart municipi català per la insubmissió fiscal

El ple de l'Ajuntament osonenc creu que Catalunya "ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir"

22/02/2012 Política
Manlleu es va convertir ahir dimarts en el quart municipi català i el primer d'Osona a manifestar formalment la seva posició favorable a la insubmissió fiscal, afegint-se així a la campanya encetada per Berga i Arenys de Munt i a la que la setmana passada es va adherir Manresa.

El ple de l'Ajuntament de Manlleu va decidir donar suport al moviment "Diem prou" i apostar per pagar els impostos a l'Agència Tributària Catalana en comptes d'Hisenda. La proposta, presentada per l'equip de govern, d'ERC i ICV, i a la qual es van sumar CIU i PSC, va ser aprovada amb els vots a favor d'aquests quatre grups i l'abstenció de PxC.

La moció defensa que Catalunya "ha de fer un pas endavant si se’n vol sortir" i per aquesta raó considera que "més enllà de denunciar l’espoli fiscal que pateix el nostre país, cal portar a terme mesures de pressió per acabar amb una situació que ens ofega fiscalment".

Per això, aposta per l’estratègia d’ingressar els impostos a l’Agència Tributària Catalana, una pràctica "tècnicament viable com a mesura de pressió" perquè Govern de la Generalitat "treballi decididament per un Concert Econòmic que ens acosti a la independència fiscal".

D'aquesta manera, el consistori demanarà a la Generalitat i a l’Agència Tributària de Catalunya que estableixin un protocol d’actuació que permeti realitzar els pagaments dels impostos a l'administració catalana realitzant els canvis normatius que puguin ser necessaris. A més, sempre que sigui possible l'Ajuntament ingressarà els pagaments corresponents a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) a l’Àgència Tributària de Catalunya en lloc d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola com fins ara.