Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
El govern espanyol revisarà però no tancarà els CIE

Tampoc fa cap referència a les múltiples denúncies per tortures

01/02/2012 Drets i Llibertats
El govern espanyol revisarà el funcionament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) amb l'elaboració d'un reglament que "permeti incorporar fórmules racionals de gestió i que millorin les condicions de funcionament", segons el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

El ministre ha considerat "necessari definir un model" en què la policia compleixi les tasques de seguretat i les altres les assumeixi "un altre personal especialitzat per millorar el servei assistencial i sanitari del centres i dedicar l'espai adequat a activitats comuns i de lleure".

"És una obvietat que els immigrants pel sol fet de ser-ho no són delinqüents. Són éssers humans que han vingut al nostre país buscant un futur, una esperança per a si mateixos i les seves famílies. L'haver infringit normes de caràcter administratiu no els converteix en criminals", va dir Fernández Díaz aquest dimarts durant la seva compareixença a la Comissió d'Interior dels Congrés dels Diputats. Fernández Díaz però, on es va manifestar sobre les múltiples denúncies de tortura per part d'interns dels centres.

Tancament dels CIE "en defensa dels drets humans"

Sos Racisme però, considera que les accions anunciades són "insuficients i poc concretes" i n'ha reclamat el tancament "en defensa dels drets humans". L'entitat recorda que fa més de dos anys ja es va anunciar que es faria una revisió i es pregunta quines recomanacions incorporarà de la Defensora del Poble.

Sos Racisme considera necessària la creació i l’aplicació del reglament que reguli el funcionament dels CIE per tal que es garanteixin els drets de les persones que hi estan retingudes, però només mentre aquests continuïn oberts.

I és que n'exigeix el tancament "perquè són espais incompatibles amb una democràcia i un estat de dret, on es reté i es priva de llibertat a persones que únicament han comès una falta administrativa. És a dir, s’està privant de llibertat a persones que no han delinquit". En aquest sentit, advoca per posar "totes les mesures necessàries per assegurar el benestar i la protecció de les persones retingudes, evitar vulneracions, negligències i agressions".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid