Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones demanen el tancament dels Centres d'Internament per a estrangers a Russafa

En commemoració del "Dia Internacional de les Persones Migrants" hi han hagut diverses mobilitzacions arreu del país convocades per la Xarxa Estatal pels Drets dels Immigrants (REDI) amb el suport de de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) entre altres organitzacions. Els actes d'enguany s'emmarquen contra els Centres d'Internament d'Estrangers i per l'anul·lació de la llei d'estrangeria

A Russafa, mig miler de persones han recorregut  els carrers del barri de la ciutat de València en protesta contra l'actual Llei de Estrangeria i reclamar el tancament dels actuals Centres d'Internament per a Estrangers (CIE). La marxa ha finalitzat enfront de les instal·lacions de CIE de Sapadors, el centre d'internament més gran que existeix en l'actualitat al País Valencià i a on diversos reclosos  haurien patit  maltractaments, tortures i humiliacions, fets que tant el Ministre de l'Interior espanyol com el Delegat del Govern a València s'han avançat a negar rotundament.

19/12/2009 22:02 Drets i Llibertats
Un dels lemes més corejats han estat 'Cap ésser humà és il·legal'. Els manifestants han mostrat la seva "indignació" pel tracte que reben els immigrants en els CIE, que han qualificat com "presons encobertes en les quals es priva de llibertat a éssers humans que no han comès cap delicte, només una falta administrativa: no tenir permís de residència, és a dir, no tenir papers". 

A la rambla Raval de Barcelona, també havia convocada una concentració a les 17h. A més a més d'una exposició fotogràfica, música, teatre, vídeos i sopar popular. Estava organitzada per CTA, Papers i drets per Tothom, AEDI, Mujeres Palante, EXIT, EDPAC. Col·labora: CSO Barrilonia.

D'altra banda, uns 200 ciutadans convocats per associacions d'immigrants amb motiu de les IV Jornades de Participació i Associacionisme d'Origen immigrant, han reivindicat avui a les jornades al Parlament de Catalunya l'anul·lació de la llei d'estrangeria, cap a la qual mostren rebuig absolut.  
 
Entre les conclusions de les taules de treball portades a terme avui amb motiu del Dia Internacional del Migrant, es troba també la reivindicació del dret de sufragi universal, amb independència de la nacionalitat de les persones.   Els assistents han demanat més suport públic a les associacions d'immigrants, en especial les més petites; acabar amb els prejudicis sobre la immigració, i crear "espais únics" per a les dones d'origen immigrant".
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid