Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de fam al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca de Barcelona

SOS Racisme-Catalunya denuncia un cop més les vulneracions delsDrets Humans que es donen als Centres d’Internament per a persones Estrangeres (CIES), així com el secretisme i el blindatge que envolta la protesta. Es veu que no és la primera vaga que es fa des de començament d'any.
Un grup d'immigrants del Centre d'Internament d'Estrangers de la ZonaFranca porta ja catorze dies en vaga de fam per protestar pels maltractaments i amenaces dels vigilants del centre.

23/02/2010 01:24 Drets i Llibertats

SOS Racisme destaca també en el comunicat que aquests centres es regulen amb una normativa diferent a lespresons i, per aquest motiu, hi ha més problemes a l’hora de canalitzarles queixes dels interns i més possibilitats de que es vulnerin elsseus drets.

No és la primera vaga que es fa des de començament d'any,

Segons informacions recollides pel col.lectiu http://tekedas.entodaspartes.net/,a començaments d'any diverses persones retingudes al CIE de la ZonaFranca de Barcelona es van declarar en vaga de fam durant uns dies. ElsCIEs, Centres d'Internament d'Estrangers, són les dependènciespolicials on retenen els immigrants que es troben en tràmit d'expulsió,i la darrera reforma de la llei d'estrangeria permet que puguinestar-hi retinguts fins a 60 dies mentre es resol l'expedientd'expulsió. La vaga la va iniciar una persona l'expulsió de la qual eraimmediata, i s'hi van afegir més interns. Aquesta persona, segons lainformació divulgada, es va resistir desesperadament a dins mateix del'avió que l'havia de transportar i a hores d'ara es troba novament alCIE.

Aquest intent d'expulsió està en consonància amb la circular internaque ha emès el comissari general d'estrangeria i fronteres de lapolicia, tot donant instruccions als agents sobre l'aplicació de laLlei d'Estrangeria. En concret, s'hi diu que cal "agilitzar" elstràmits per a procedir a l'expulsió d'immigrants sense papers. Lacircular, que ha estat filtrada a diversos mitjans de comunicació,porta a peu de pàgina una nota on diu que es tracta d'un document "d'úsrestringit" i se'n prohibeix la reproducció i publicació. Un copconegut el contingut d'aquesta circular que ordena l'expulsió exprés depersones sense papers, diversos col.lectius de juristes i associacionsd'immigrants n'han demanat la retirada, pel seu caràcter xenòfob iretallador de garanties, però el Ministeri de l'Interior l'ha defensadai la manté en vigor.

Tot seguit reproduim la nota difosa pel col.lectiu http://tekedas.entodaspartes.net sobre els fets esdevinguts al CIE de la Zona Franca.

VAGA DE FAM AL CIE DE ZONA FRANCA (BARCELONA).

6 de Febrer

Fa aproximadament deu dies hi va haver una vaga de fam de presos pendents d'expulsió al CIE de Zona Franca (Barcelona).

La vaga va ser iniciada per un ciutadà de Geòrgia, resident aBarcelona, que anava a ser expulsat de forma inminent. Un nombreindeterminat de pakistanesos s'hi van sumar espontàniament a laprotesta i van deixar d'ingerir aliments.

Aquesta situació va durar alguns dies i els estrangers van començara sentir seqüeles físiques de la seva protesta en forma de dejuni,mentre el director del CIE i la policia intentaven que deposessin laseva resistència amb amenaces.

El moment culminant de la protesta del georgià va arribar quan elvan voler expulsar i va ser introduït per la força en un avió per a laseva expulsió forçada. Davant d'aquest fef, va augmentar la sevaresistència i, picant de peus i cridant desesperadament a l'interior del'avió, sense desistir de la seva postura, va aconseguir d'aturar laseva pròpia expulsió.

A hores d'ara ha acabat la vaga de fam, però aquesta personacontinua privada de llibertat al CIE de Zona Franca, tot esperant ques'esgotin els dies d'internament, 60 segons la reforma de la lleid'estrangeria.

Aquesta informació ha estat facilitada des de l'interior del CIE iobtinguda de primera mà. Sentim no poder oferir-ne més detalls ni laidentitat de la font que, per motius de seguretat, mantindrem enl'anonimat. Encara que la conclusió és evident: a dins del CIE deBarcelona hi ha lluita i aquesta comença amb el primer NO que espronuncia.

Ara toca a col.lectius afins i a la societat recolzar aquesteslluites de manera activa, cridant i picant de peus, encara que nosiguem a un avió.

http://tekedas.entodaspartes.net/

Font: Enfocant

(Traducció d'Enfocant.net)

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid