Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Adhesió de la Diputació de Lleida a l'Associació MxI
20/02/2012 Política
La Diputació de Lleida s'ha convertit des d'aquest divendres en la primera de les quatre que s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència, gràcies a l'aprovació de la moció presentada per ERC.

La votació d'aquesta adhesió va tirar endavant gràcies als vots de CiU, ERC (partit que havia presentat la moció) i Convergència Democràtica Aranesa (CDA, partit associat a CDC i que governa el Conselh d'Aran i el municipi de Vielha). Els diputats del PSC i el PP hi van votar en contra.

Es tracta de la primera adhesió independentista d'una diputació

Durant el debat, el portaveu d'ERC i expresident de la Diputació, Jaume Gilabert, va defensar la moció amb arguments econòmics (Catalunya disposaria de 15.000 milions d'euros més, va dir), mentre la portaveu de CiU, Rosa Maria Pujol, va afirmar que “l'autonomia ha arribat a la seva fi".

El president de la Diputació, Joan Reñé, va assegurar que la Diputació ha aprovat aquesta moció "per coherència", amb l'argument que "és un ens local i molts ajuntaments ja s'hi han adherit".

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid