Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Literatura
Lluís Llach debuta com a novel·lista

Memòria d'uns ulls pintats sera a les llibreries a partir del 2 de febrer

29/01/2012 Cultura
El cantautor Lluís Llach s'estrena com a novel·lista sota el segell d'Empúries, de Grup 62.. Ho fa amb una història d'amor entre homes lliures, emocionant i colpidora, que retrata aspectes essencials —socials i polítics— de la Catalunya de la primera meitat del segle XX. Una revelació inesperada. Una història plena d’episodis d’un impacte extraordinari.

La novel·la, ambientada al barri de la Barceloneta en els anys vint i trenta, ret homenatge a una generació que va saber lluitar pels seus ideals i que va conservar fins al final, a pesar de les derrotes, la vitalitat i el coratge.

Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot.

La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l’impacte d’uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la relació d’amor i d’amistat entre els dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció d’un període sovint mal explicat, Memòria d’uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d’amor.

Lluís Llach (Girona, 1948) va tancar el 2007 quaranta anys d’una carrera artística que el va dur a actuar arreu del món i a assolir èxits discogràfics sense precedents en la cançó catalana. Ara debuta com a novel·lista amb aquesta esplèndida Memòria d’uns ulls pintats.

A la venda el 2 de febrer

El 2 de febrer, Memòria d’uns ulls pintats serà a totes les llibreries. Llach però, no concedirà entrevistes ni farà rodes de premsa ja que es troba al Senegal. L'editorial Empúries però ha distribuït un vídeo de promoció, que inclou una entrevista a l'autor, que podeu veure juntament amb aquesta notícia.

Actiu políticament

Llach emprèn la seva carrera literària després de deixar la música i endinsar-se al món dels vins amb el Celler Vall-Llach de Porrera. Des que va abandonar els escenaris el març del 2007, Llach s'ha centrat amb el negoci del vi i ha col·laborat també amb l'Assemblea Nacional Catalana, essent-ne un dels personatges destacats. L'abril del 2011 va participar públicament a la presentació de la Conferència Nacional per l'Estat Propi.

D'altra banda, també es va implicar en la campanya a favor de TV3 al País Valencià, arribant fins i tot a trencar per un dia el seu silenci musical oferint un concert.

El cantant de Verges va decidir acabar la seva carrera el 24 de març del 2007 amb dos concerts Verges que van aplegar fins a 10.000 persones.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid