Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluís Llach dóna suport a la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana

El cantautor empordanès Lluís Llach, acompanyat dels actors Joel Joan i Àlex Casanovas, han signat públicament un Manifest de suport a la Conferència Nacional per l'Estat Propi que se celebrarà el proper dissabte 30 d'abril i que ha estat convocada per més de 200 personalitats de la societat civil catalana. Durant els propers dies es donaran a conèixer noves adhesions.
 

Llach ha volgut comparèixer públicament en nom de la relació de signants (veure llista) del món de la cultura que dónen suport a la Conferència per l'Estat Propi.

26/04/2011 19:28 Política

 

El músic ha remarcat com a element a destacar que l'esmentada Conferència es marqui com a fita obrir un procés constituent envers una Assemblea Nacional Catalana. Aquesta ha estat definida pel mateix cantautor com un "espai on pensar, discutir i marcar camí, aplegant el màxim de sectors i àmbits de la societat civil catalana vers la definició d'un full de ruta cap a l'estat propi, cap a la independència".

 

En un moment en que la classe política "està molt despistada" -en paraules del mateix Llach- "cal que des de la societat civil sorgeixin iniciaves superadores" com la Conferència. “Crec que és bo que hi hagi un moviment de pensament i funcionament transversal que vagi fent camí des de la societat civil aprofitant totes les forces col·lectives que s'han anat generant aquests anys i que són evidents com el 10-J i l'extraordinari moviment de les consultes sobre la independència". Igualment el cantant ha volgut confirmar la seva aportació a aquesta iniciativa i ha subratllat la "necessitat" d'impulsar i de participar en una acció d'aquest gènere on els ciutadans, "siguin de la sensibilitat que siguin, tinguin una referència on pensar i intercanviar idees sobre el nostre futur i destí comú". Així mateix, Llach ha remarcar la transversalitat que busca aquesta Conferència.

 
"Els països quan són països de veritat tenen cos i ànima, em sembla que el cos el tenim apallissat des de fa un temps i amb el que ha passat els últims deu anys l'ànima la tenim molt confosa i molt descol·locada", ha dit Lluis Llach per defensar la necessitat de començar a bastir un organisme popular capaç de definir i preparar el trencament amb Espanya.

 

llachL'objectiu de la Conferència Nacional per l'Estat Propi, que se celebrarà el proper dissabte al Palau de Congressos de Montjuïc, és iniciar un procés constituent vers una Assemblea Nacional Catalana que ha d'aplegar al conjunt del sobiranisme i independentisme per definir un full de ruta cap a la independència. L'organisme no és concebut, ni ara ni mai, com un instrument político-electoral, separant molt bé les dinàmiques de la societat civil de la político-electoral. Es previst de celebrar la constitució de l'esmentat organisme unitari a finals d'any.

 

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació el cantant de Verges ha estat acompanyat per altres membres del món artístic com l'actor Àlex Casanovas i el director de cinema Joel Joan. Per la seva part, l'actor Àlex Casanovas ha lamentat que "són ells [els espanyols] els que no volen que pertanyem al seu estat", mentre que Joel Joan ha defensat que "toca arriscar i comprometre's" i "plantar cara ara i no quan sigui tard".

En aquests moments la Conferència del 30 d'abril ja compta amb 1.500 participants inscrits.

 

El moviment iniciat, concebut com una estructura de base, democràtica, transversal i unitària, pren com a referent més proper l'Assemblea de Catalunya de finals del franquisme. El seu principal objectiu serà la conscienciació i mobilització de la població, per aconseguir una majoria social favorable a la independència que ens apropi a una segona transició i prepari el camí de la ruptura democràtica.

Entre d'altres, també han signat el manifest Ferran Aïsa, Antoni Albà, Víctor Alexandre, Laura Almerich, Jaume Arnella, Jordi Bilbeny, Martí Boada, Alfred Bosch, Jaume Cabré, Assumpció Cantalozella, Jaume Comas, Armand de Fluvià, Ester Formosa, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Lluís Gavaldà, Julià de Jòdar, Quim Masferrer, Jaume Pla i Pladevall, Pere Planella, Francesc Ribera 'Titot', Maria Mercè Roca, Isabel-Clara Simó, Andreu Solsona i Josep Tero.

  La convocatòria de la Conferència compta amb una pàgina web (www.assemblea.cat) des d'on es poden baixar les dues ponències elaborades (preses com un punt de partida de la discussió), que seran posades a votació el proper dia 30.

 

Per saber-ne més:

Jaume Soler, exbatlle d'Arbúcies, explica el procés constituent cap a l'ANC en una entrevista

Més d’un centenar de personalitats convoquen una Conferència Nacional per l’Estat Propi

Culminat el procés de consultes locals, es presenta el Moviment per la Independència

 


 


   

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid