Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluís Llach farà un concert a València a favor de TV3

El cantautor Lluís Llach tornarà per un dia i per una causa de força major com és l'atemptat contra la llibertat d'expressió que ha suposat el tancament de TV3 al País Valencià.

Serà el 16 d'abril, després de la tradicional gran manifestació que organitza Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per commemorar el la Diada del 25 d'abril. Ho va revelar ahir el president de l'entitat, Eliseu Climent, el qual va explicar en una entrevista a l'Àgora de TV3 que el cantautor li va telefonar per oferir-se a cantar. "Donada la situació d'excepcionalitat del País Valencià, ell que és una persona conscient vindrà a cantar", va dir.

15/03/2011 14:21 Cultura

Llach però haurà de cantar al carrer, ja que segons va recordar Climent a València els músics catalans són vetats: "Haurà de cantar en un pont perquè no ens deixen cap local a la ciutat de València". En aquest sentit, Llach actuarà en acabat de la manifestació del 16 d'abril a la Plaça d'Amèrica, "una esplanada molt gran on hi vindran 60.000 o 70.000 persones", va pronosticar.

Climent va explicar que Llach li va trucar des del Senegal, on es troba el cantautor arran de la fundació amb fins humanitaris que ha creat. Tot i que tot primer havia de cantar tres cançons, després es va oferir a cantar durant mitja hora, una hora "o el que calgui", va precisar Climent.

Lluís Llach va dir adéu als escenaris el 24 i 25 de març del 2007 en dos concerts de comiat que va realitzar a Verges, la seva vila natal.

ACPV s'enfrona a 600.000 euros de multa

ACPV va decidir, el passat 17 de febrer, tancar els repetidors de TV3 a tot el País Valencià. Ho va fer arran de l'entrada en vigor de la modificació de la llei valenciana de l'audiovisual que imposa sancions de 60.000 euros cada 15 dies si decidia continuar emetent. A banda d'aquestes sancions, Acció Cultural ha de pagar abans d'aquest dissabte 20 de març més de 600.000 euros en multes sota risc d'embargament de comptes, subvencions i propietats immobiliàries. ACPV va pagar una primera multa de 126.943,90 euros però manté pendents de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna. Així, Acció Cultural acumula al llarg de tot el procés sancions per valor de més de 700.000 euros per les emissions a les quals s'afegeixen ara aquests 600.000 euros.

L'entitat va anunciar que podria denunciar davant el Parlament Europeu possibles vulneracions de directives comunitàries en matèria de llibertat d'expressió i protecció dels drets lingüístics pel tancament de TV3.

Per saber-ne més:

Centenars de persones es mobilitzen a diversos pobles del País Valencià per voler veure TV3 

 

Nova onada de mobilitzacions per veure TV3 al País Valencià

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià

 

Rebuig al tancament de TV3 al País Valencià

Concentració a la Universitat de València contra el tancament de TV3

Les xarxes socials marquen l’agenda dels mitjans en la cobertura de l’apagada de TV3

La CUP impulsa la lluita de protesta contra el tancament de TV3 al País Valencià

Continua el clam popular arreu de la nació per veure TV3 al País Valencià

Que què tenim? Senyal de país 

La 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana esdevé un clam contra el tancament de TV3

Mobilitzacions al País Valencià a favor de TV3

Durant vint-i-quatre hores Llibertat.cat no emetrà cap informació

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid