Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guardiola de Berguedà
L'alcaldessa de Guardiola que no ha cessat el regidor racista és membre de la Comissió d'Igualtat

"El degoteig de pronunciaments de càrrecs d'UDC mostra com aquest partit vol ocupar cada cop més l'espai de PxC", diu el periodista expert en xenofòbia Xavier Rius Sant

14/01/2012 Política
Montserrat Ribera i Puig, l'acaldessa de Guardiola de Berguedà i diputada de CiU que ha mantingut Jordi Carreras com a regidor d'Ensenyament i Governació tot i haver publicat missatges racistes, és membre de la Comissió d'Igualtat de les Persones al Parlament.

Aquesta comissió treballa per eradicar discriminacions en base al gènere, origen i creences. Segons el periodista expert en xenofòbia Xavier Rius Sant "aquesta manca de voluntat d’aplicar algun correctiu al regidor que estava piulant comentaris, uns que legitimaven mentides sobre la immigració i altres, clarament xenòfobs, xoca amb les responsabilitats polítiques de Montserrat Ribera". Segons afirma en un article sobre Jordi Carreras publicat al El Triangle titulat "Unió atia el foc del racisme", "sense cap mena de dubte, les piulades del seu regidor d’Ensenyament no només legitimaven mentides sobre certs col·lectius, sinó que insultaven i incitaven a la discriminació".

Ribera acumula un grapat de càrrecs públics. A més d'alcaldessa i diputada de CiU al Parlament, és presidenta del Consorci de Turisme de l'Alt Berguedà, presidenta del Consorci del Parc Fluvial de les Colònies del Llobregat, consellera de Caixa de Manresa, presidenta de la comissió de Dona i Municipi de l'ACM i membre de Fòrum Comarcal de l'ACM.

També treballa a ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana i depenent de la Generalitat i és membre de diverses comissions: membre de la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost i portaveu del grup parlamentari de CiU en aquesta comissió; membre de la Comissió de la Sindicatura de Comptes; membre de la Comissió d'Empresa i Ocupació i secretària de la mesa de la comissió, i membre de la comissió d'Igualtat de les Persones.

Anteriorment havia estat diputada provincial de la Diputació de Barcelona, consellera comarcal i presidenta del Consell Comarcal del Berguedà entre el 1999 i el 2006.

"UDC vol ocupar cada cop més l'espai de PxC"


Ribera ha decidit no destituir el regidor, tot i ser d'Ensenyament, perquè "la tasca portada a terme pel regidor ha estat bona". "Donem per bona la disculpa" i "per tant no prendrem mesures", va anunciar l'equip de govern de Guardiola en un comunicat. La reacció arribava dies després que Llibertat.cat destapés l'escàndol; uns dies durant els quals cap càrrec de govern va trencar el silenci tot i les insistències dels periodistes de diversos mitjans.

El govern guardiolenc se sumava així a les explicacions donades per CiU, que justifica que Carreras ja "ha rectificat el seu comportament i ha demanat disculpes pels seus comentaris xenòfobs a través d'una nota de premsa". Però a CiU el tema no ha quedat tancat, tal com remarca Xavier Rius Sant a l'article del Triangle. I és que les manifestacions xenòfobes de Carreras han generat malestar en aquells sectors de CDC que es dediquen a la integració dels nouvinguts, com la sectorial de Nous Catalans o la Direcció General d’Immigració.

"I és que una vegada més des d’Unió es torpedeja l’aplicació del Pacte Nacional d’Immigració que CiU també va signar", afirma Rius Sant, i recorda els casos d'algunes ciutats con UDC ha avalat el discurs xenòfob. Per tot plegat, el periodista conclou que "un degoteig de pronunciaments de diversos càrrecs d'UDC mostra com aquest partit vol ocupar cada més l'espai del partit xenòfob de PxC".

En aquest sentit, explica que si fins fa uns anys s’havien fet públics diversos casos de traspàs de militants d’UDC cap a PxC, ara ha estat polèmic el nomenament del gerent de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, Manel Medeiros, ara militant d’Unió, que va liderar PxC a Barcelona entre 2002 i 2004. "I és que com mostra la manca de sancions d’Unió cap el regidor de Guardiola, les opinions de certs sectors d’UDC no són gaire diferents de les de Josep Anglada", sentencia.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid