Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RACISME
Reacció popular contra el regidor racista de Guardiola de Berguedà

L'escàndol destapat per Llibertat.cat comença a portar conseqüències a Jordi Carreras i a CiU

27/01/2014
L'escàndol racista destapat ahir per Llibertat.cat que involucra un regidor de CiU de Guardiola de Berguedà comença a portar conseqüències per a Jordi Carreras Granero.

Tercer tinent d'alcalde i regidor d'Ensenyament i Governació de l'Ajuntament de Guardiola del Berguedà, Carreras ha anat difonent durant els darrers mesos a través del seu perfil de Twitter diversos comentaris de caràcter racista i propers a l'extrema dreta arribant fins i tot a retweetejar idees del líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada.

Després que Llibertat.cat fes pública la notícia, nombroses persones van començar a mostrar el seu menyspreu a Carreras a través de Twitter, fins al punt que aquest va publicar el comentari queixant-se que la llibertat d'expressió havia mort.

Campanya de protesta contra el racisme

Qui ha encapçalar la reacció popular ha estat Unitat contra el Feixisme i el Racisme, que ha iniciat una campanya de denúncia i ha fet una crida als internautes perquè mostrin el seu rebuig a CiU. En aquest sentit, la crida ha anat donant els seus fruits, i desenes de persones han omplert la pàgina de CiU al Facebook de missatges de condemna. Així mateix, la pàgina de Facebook de la mateixa plataforma Unitat contra el Feixisme s'ha omplert de missatges d'indignació. Malgrat la reacció popular i tot i que a la pàgina de CiU actualment només hi ha missatges de protesta relacionats amb el tema, el partit no ha donat cap mena d'explicació.

L'únic missatge publicat a la pàgina de CiU contrari a la campanya d'oposició al racisme ha vingut de la mà de Joaquin Rosique Poveda, cap de llista de PxC a Terrassa investigat per la Fiscalia per promoure una matança ètnica en contra dels musulmans.

Carreras s'amaga

Així mateix, el també membre d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i president d’Unió de Joves al Berguedà va fer saber ahir que parlava en nom personal tot i que a la descripció hi constaven fins llavors els seus càrrecs al consistori guardiolenc. Acte seguit, va eliminar els càrrecs de la descripció deixant-hi només: "Seguros e inversión. Político callejero". A més, Carreras va esborrar les seves piulades més polèmiques, com per exemple, les reproduccions del discurs d'Anglada. Tot i així, Llibertat.cat va publicar les captures de les piulades racistes.

Malgrat que Carreras hagi eliminat els retweets, aquest dissabte a la nit Josep Anglada li ha dedicat una piulada: "Celebro que hi hagin regidors d’UDC @jrdcarreras que parlin clar i català com jo".

Aquest dissabte la polèmica s'ha anat estenent fins al punt que el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, Titot, ha publicat al Twitter "CiU de Guardiola hauria de destituir del govern i expulsar del partit el seu regidor feixista. Si no ho fa estarà assumint el seu discurs". Qui ha respost ha estat ni més ni menys que el 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Guardiola i conseller comarcal, Josep Lara, que avui es trobava a La Pobla de Montornès (Tarragona), i s'ha interessat pels fets.

Tot i que Lara no ha dit res més, Carreras ha protegit el seu perfil a Twitter -fins avui era accessible per a tothom- essent disponible només per als seus seguidors. Llibertat.cat s'ha intentat posar en contacte amb Lara però de moment no ha obtingut resposta.

Les joventuts de PSC i ICV en demanen la dimissió

Qui també ha reaccionat a l'escàndol ha estat la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), que a través de la Federació territorial de Comarques d’Interior ha fet públic un comunicat demanant a Carreras que demani perdó o que dimiteixi i a UDC i Unió de Joves que condemin públicament les declaracons i es comprometin a "lluitar contra el racisme i la xenofòbia".

També els Joves d'Esquerra Verda de la Catalunya Central s'han fet ressò de la notícia difosa per Llibertat.cat en un comunicat en què han condemnat les expressions xenòfobes de Carreras i han demanat a CiU que condemni les seves declaracions i el cessi de les seves responsabilitats. JEV ha demanat a l'alcaldessa de Guardiola i diputada al Parlament, Montserrat Ribera, que "si tal com diuen públicament defensen un país cohesionat, donin exemple, condemnin públicament les declaracions i cessin el regidor Carreras de les seves responsabilitats".

Per a Joves d'Esquerra Verda, aquest tipus de comentaris es basen en "falsedats, insinuant un fals tracte de favor de l'administració pública segons l'origen nacional o la religió i atempten clarament contra la convivència de la comarca del Berguedà i el conjunt del país". JEV, a més, lamenta que "Carreras vulgui seguir l'exemple del líder del seu partit, Duran i Lleida, que en diverses ocasions també havia fet declaracions carregades de tòpics vinculant fracàs escolar amb immigració"
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid