Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RACISME
Carreras: «En cap moment tenia intenció d'ofendre ningú»

L'encara regidor d'Ensenyament i Governació de Guardiola de Berguedà es defensa de l'escàndol destapat per Llibertat.cat

07/01/2012 Política
El regidor d'Ensenyament i Governació de Guardiola de Berguedà, Jordi Carreras, ha sortit al pas de l'escàndol destapat per Llibertat.cat sobre els comentaris de caire xenòfob que ha difós via Twitter i Facebook -pàgines que ja ha tancat- així com reproduccions del discurs del líder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada.

En un comunicat al què ha tingut accés Llibertat.cat i que ha difós només després d'eliminar els seus perfils a les xarxes socials, el també membre d'UDC i president de Unió de Joves al Berguedà demana perdó "a les persones o col·lectius que s'hagin pogut sentir molestos" i justifica els seus comentaris racistes afirmant que "en cap moment tenien la intenció d'ofendre ningú". Tot i que admet que van ser "desafortunats", s'excusa adduint que "es van fer dins d'un context de queixa per una situació viscuda feia hores per un conegut".

En aquest contex, afirma que "ni en la meva ideologia, ni en la de l’Ajuntament, ni en la de CiU, té cabuda ni el racisme ni la xenofòbia ni cap mena de lacra [xacra] similar". A més, el guardiolenc defensa que "en les meves funcions com a regidor en diferents àrees sempre he mediat per la integració, el respecte i la tolerància cap a tothom". "Ningú en tots aquests anys em pot acusar del contrari en cap activitat en les quals hagi pres part a títol públic o privat", sentencia.

Carreras remarca que els seus comentaris "en cap moment tenien intenció de molestar a ningú" i assegura que "sempre he respectat la convivència i he condemnat la violència en qualsevol de les seves formes". I afegeix: "Precisament si estic a CiU és pel tarannà de comunió, respecte i responsabilitat que ha manifestat al llarg de la història i mai m’he mostrat favorable a cap formació política xenòfoba com se’m ha acusat, simplement segueixo diferents personatges de ideologies polítiques diferents, així com altres d’esportius, socials o culturals".

I també té paraules per als ciutadans nouvinguts: "Vull expressar que sempre he tingut molt bona relació i respecte per a les persones d’altres cultures, especialment les que viuen a Guardiola i amb les quals tinc més relació".

Joves d'Unió anuncia que prendrà accions disciplinàries


Joves d'Unió ha anunciat aquest dissabte que prendrà "les accions disciplinàries oportunes" contra Jordi Carreras, que és president d'Unió de Joves al Berguedà. Ho ha fet públic a través d'una piulada al Twitter general de l'organització en què Joves d'Unió també ha demanat disculpes pels comentaris del seu president local.

Carreras elimina els comentaris racistes

No ha estat fins aquest dissabte, dos dies després que Llibertat.cat fes públic el seu discurs xenòfob, que Carreras s'ha manifestat públicament. Divendres va fer saber que parlava en nom personal tot i que a la descripció hi constaven fins llavors els seus càrrecs al consistori guardiolenc i va modificar la descripció deixant-hi només: "Seguros e inversión. Político callejero".

A més, Carreras va esborrar les seves piulades més polèmiques, com per exemple, les reproduccions del discurs d'Anglada, i divendres va protegir el seu perfil a Twitter -fins llavors accessible per a tothom- essent disponible només per als seus seguidors. Malgrat tot, aquest dissabte ha eliminat definitivament tant el seu perfil a Facebook com a Twitter. Tot i així, Llibertat.cat va publicar les captures de les piulades racistes.

Malgrat que Carreras hagi eliminat els retweets, aquest dissabte a la nit Josep Anglada li va dedicar una piulada: "Celebro que hi hagin regidors d’UDC @jrdcarreras que parlin clar i català com jo".

La polèmica s'ha anat estenent fins al punt que el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, Titot, va publicar al Twitter "CiU de Guardiola hauria de destituir del govern i expulsar del partit el seu regidor feixista. Si no ho fa estarà assumint el seu discurs". El va respondre el 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Guardiola i conseller comarcal, Josep Lara, el qual es va interessar pels fets. Llibertat.cat s'ha intentat posar en contacte amb Lara però de moment no ha obtingut resposta.

Continua la reacció popular i política

Paral·lelament, continua la reacció popular encapçalada per la campanya de denúncia d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme, que ha fet una crida als internautes perquè mostrin el seu rebuig a CiU. En aquest sentit, desenes de persones han omplert la pàgina de CiU al Facebook de missatges de condemna. Malgrat la reacció popular i tot i que a la pàgina de CiU actualment només hi ha missatges de protesta relacionats amb el tema, el partit no ha donat cap mena d'explicació.

L'únic missatge publicat a la pàgina de CiU contrari a la campanya d'oposició al racisme ha vingut de la mà de Joaquin Rosique Poveda, cap de llista de PxC a Terrassa investigat per la Fiscalia per promoure una matança ètnica en contra dels musulmans.

També diverses organitzacions polítiques han condemnat els comentaris de Carreras. Si bé ahir van reaccionar les joventuts del PSC i d'ICV al Berguedà, l'única formació política que s'ha pronunciat de moment ha estat la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que ha exigit la dimissió de Carreras i ha lamentat que "regidors del Berguedà tinguin opinions racistes".

Joves d'Esquerra Verda de la Catalunya Central (JEV) assegura que les disculpes de Carreras “són inútils des del moment en què en el comunicat intenta restar importància als comentaris i troba algun tipus de justificació". Segons JEV, el problema no és si algú es va sentir ofès o no sinó “els comentaris mateixos, amb un clar racisme de rerefons”.

JEV torna a insistir en la “necessitat urgent" d'una reacció per part de l'alcaldessa de Guardiola i diputada de CiU al Parlament, Montserrat Ribera, i demana que desautoritzi els comentaris del seu regidor i tinent d'alcalde i anunciï el cessament immediat de Carreras com a regidor de govern i membre del seu grup municipal. JEV es mostra sorpresa que “l'alcaldessa de Guardiola segueixi desapareguda” i insinua que “hi ha certa comprensió cap als comentaris del seu regidor”.

D’altra banda, espera que les mesures disciplinàries contra Carreras anunciades per Unió de Joves "contemplin l'expulsió del president de les joventuts d'UDC al Berguedà”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid