Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada de Reis
Els Reis Mags reparteixen carbó als bancs

A Girona, la policia ha identificat tota la comitiva reial i ha requisat el carbó als Reis

05/01/2012 Cultura
Si algú s'ha portat malament durant aquest darrer any a casa nostra han estat les entitats bancàries, i també els polítics que els han donat suport. És per això que Girona ha viscut aquest dijous dues arribades dels Reis Mags d'Orient; l'oficial, la cavalcada que ha començat a dos quarts de set de la tarda, i l'alternativa.

Uns Reis combatius que han volgut denunciar la situació social i nacional i han recorregut la ciutat per repartir carbó a les institucions i entitats que aquest any no han fet els deures i no s'han portat gaire bé durant l'any. Concretament, han repartit carbó a la seu principal de "la Caixa", les seus del PP i CiU, la seu de la Generalitat i a l’Ajuntament de Girona.

La policia identifica la comitiva i els pren el carbó


L’acció ha tingut una bona acollida per part de la societat gironina, que en molts moments de l’acció ha donat ànims als participants i els ha encoratjat a continuar amb la seva tasca. Malgrat tot, en arribar a l’Ajuntament de Girona, dues patrulles de la policia municipal han negat l’entrada de la comitiva a l’Ajuntament.

A part d’això, els agents han aixecat una acta acusant els Reis alternatius d’embrutar el carrer i han demanat a tots els membres que s’identifiquessin. Han requisat el carbó que s'havia de repartir a la cambra de comerç i a la subdelegació del govern. Finalment, una reduïda comitiva ha aconseguit entregar el carbó a l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont.

Maulets de Girona s'ha solidaritzat amb els mags i ha demanat la retirada de l’acta.

També a Sant Cugat i Terres de l'Ebre

Els tres Reis Mags d'Orient també han passat aquesta nit per Sant Cugat a repartir carbó a aquells qui pitjor s'han portat durant l'any 2011: els polítics de Convergència i Unió, responsables de les retallades socials; els del Partit Popular, que han tornat recentment per practicar "la seva política ultradretana i espanyolista"; els bancs i caixes, per ser "els veritables culpables de la crisi i la precarietat que viuen els Països Catalans en l'actualitat"; i finalment les ETT, per "condemnar el jovent català a la precarietat laboral i l'explotació".

Els reis també han repartit carbó a les Terres de l'Ebre, on han denunciat les retallades de drets socials bàsics promogudes per CIU i el PP, així com la mala actuació del Consell Comarcal de la Terra Alta, de l’Ajuntament de Prat de Comte i Tortosa. També s'ha portat carbó a l'Institut Català de la Salut, per les retallades en sanitat, i al Departament d'Universitats, pels atacs la universitat pública i al model de beques. Finalment el sector financer, representat per la CAM, també ha rebut carbó.

La primera visita ha estat a la seu de Gandesa de Convergència i Unió, mentre que les dues visites següents s’han fet al Consell Comarcal de la Terra Alta i a l’Ajuntament de Prat de Comte, per "l’obscurantisme i les males pràctiques que s’han donat durant lo procés d’instal·lació de centrals eòliques a la Terra Alta i que han convertit a estes administracions en meres extensions dels interessos privats".

L'escamot tió segueix fent de les seves


Qui segueix ben actiu és l'escamot tió, que es dedica a segrestar pares Noël. "Com cada any s'acosta el maleït Nadal i les nostres contrades són colonitzades per la cultura yankie. Nosaltres, els bons catalans, no podem tolerar que els nostres carrers estiguin infestats pels lladres de la Coca-Cola, àlies Pare Noel. Per això ens hem vist obligats a organitzar-nos sota el nom d'Escamot Tió i així retirar aquests poca-soltes de les terrasses i balcons", expliquen.
Valora
Vídeos
KT Entrenament
KOMANDO TIÓ 2011
Els Reis Mags d'orient porten carbó als culpables de la crisi!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid