Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Països Catalans
Un Nadal no consumista de la mà de Maulets

L'organització juvenil ha organtizat actes arreu del país, ha fet tallers de tions i activitats contra el consumisme i les joguines sexistes durant les festes de Nadal

Tallers d'intercanvis de pares Noël per tions de la terra, campanyes de dinamització contra les joguines sexistes i contra el consumisme tan propi d'aquestes dates i fins i tot projeccions del documental "Comprar, llançar, comprar".

Aquestes festes han estat un xic més conscienciades gràcies a la campanya que ha desenvolupat Maulets contra el consumisme nadalenc i a favor de les tradicions catalanes. "Aquest excés de consum, fet de forma desenfrenada i sota l'ideal que consumint s'aconsegueix la felicitat, se l'anomena consumisme, i no és més que una idea difosa des de fa anys pel sistema capitalista per tal de poder vendre tota la producció i així augmentar els seus guanys en detriment de la nostra felicitat i les nostres butxaques", assenyala el jovent independentista al seu manifest.

A més, denuncia que "a casa nostra aquest consumisme és doblement agressiu ja que per propagar-se durant aquestes dates ha agafat la imatge del Pare Noël, propi d'altres cultures, l'ha pervertit, i busca imposar-lo fomentant així la nostra assimilació cultural, fent-nos creure que la nostra cultura popular és aquesta i no la de la nostra terra". Els independentistes també condemnen els rols sexistes que perpetuen les joguines.

A Cerdanyola del Vallès, per exemple, el 15 i 16 de desembre es van intercanviar pares Noël per tions i es va fer un taller de tions per infants. Al bell mig de la Plaça Abat Oliva, els nens i nenes de Cerdanyola van fer més de 20 tions que es van poder endur a casa perquè la nit de Nadal el fessin cagar. També en el marc d’aquesta campanya dijous 22 l'assemblea de Maulets va projectar al Casal Popular la Clau el documental sobre l’obsolescència programada. Després d’aquesta projecció es va desenvolupar un breu debat sobre el documental.

De la seva banda, l'Assemblea de Joves de Reus i Maulets Reus també van intercanviar pares Noël per tions els dies 16 i 17 de desembr i van projectar el documental "Llençar, comprar, llençar". El 23 de desembre es va realitzar una performance per denunciar el consumisme i el 5 de gener tindrà lloc la Festa a la Taverna Despertaferro amb PD del Camp.

A més de Cerdanyola i Reus, Maulets també ha projectat el documental sobre l'obsolescència programada a l'Hospitalet. El passat divendres 23 de desembre es fa realitzar la projecció del documental al Casal Popular i Independentista de l'Hospitalet. Es tracta d'un treball que s'introdueix en el món de l'obsolescència programada i explica com les empreses han estat fabricant productes perquè s'espatllin o es trenquin expressament per poder així augmentar vendes i beneficis.

I al País Valencià, en aquestes darreres setmanes l'Assemblea de Maulets de l'Horta ha realitzat diverses accions denunciant l'existència de joguines sexistes que durant aquestes dates estan tan presents en la nostra societat. Maulets ha repartit pamflets informatius sobre què representen aquestes joguines i com influeixen les nenes, contraposant-los així amb altres tipus de jocs que són positius per a les xiquetes com els jocs culturals, de participació, etc. Aquests pamflets s'han repartit en diferents escoles del barri de Benimaclet i Burjassot. A més, al llarg de tot el mes de desembre i gener es podrà visitar l'exposició sobre aquesta temàtica al Centre Social Terra de Benimaclet.

A l'Ebre la campanya va tenir lloc el 24 de desembre. Maulets va sortir al carrer per fomentar l'ús no sexista de les joguines repartint uns tríptics informatius que parlen del consumisme abusiu que es fa durant les festes i reflexionen sobre com afecten en la construcció del gènere dels infants els regals que els fem. Per ambientar l'acte, celebrat a la Plaça de l'Àngel de Tortosa, es va penjar una pancarta amb el lema “No donéssem un ús sexista a les joguines” i es va instal·lar un plafó amb diverses joguines.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid