Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alguns controladors aeris en vaga obligats a treballar a punta de pistola per la Guàrdia Civil

 Una notícia de Kaos en la red que cita Europa Press ha explicat fa poques hores que el portaveu del sindicat de controladors USCA, ha denunciat que la Guàrdia Civil "ha obligat a treballar a punta de pistola" alguns operadors que es trobaven descansant al centre de control sota "l'amenaça de portar-los al calabós". 

Els agents del cos militar han arribat aquest matí a les sales de control, on estaven descansant alguns controladors, i que han estat conduïts a punta de pistola a la sala d'operacions del centre de control, on els ha obligat a seure, amb l'amenaça de detenir-los cas que es neguessin.

04/12/2010 21:50 Drets i Llibertats

aeroport2

Davant la mesura involucionista del Decreto de militarització el paper dels mitjans de comunicació ha estat molt acrític i sensacionalista, més pròxim a la criminalització de la vaga, situació davant la qual només opinions crítiques com les de Vicent Partal a Vilaweb han denunciat aquesta mesura com un perill per a les conquestes democràtiques.

Els sindicat de controladors adverteix que pateixen "crisi d'ansietat" i que no estan en condicions psicofísiques per desenvolupar la seva tasca. El Govern ha amenaçat els vaguistes que si no tornen a la feina poden enfrontar-se a penes de presó, comdenmes per "sedició" i multes de fins a 200.000 euros.

 

El paper dels mèdia

De les poques veus crítiques que s'han oposat a la mesura del Decreto militaritzador cal destacar la de Vicent Partal, director de Vilaweb, que malgrat que no s'ha mostrat favorable al dret a la vaga ha denunciat des de la seva secció d'Opinió la involució i la paradoxa jurídica que representa una mesura com aquesta. Partal recorda que l'ús dels exèrcits als països democràtics es dóna en circumstàncies excepcionals, però que mai "es fa posant civils sota jurisdicció militar. Els militars són un instrument per a ajudar el poder civil però el poder civil no cedeix els seus atributs al poder militar. Aquesta és la diferència amb el que ha passat avui a l'Estat espanyol".

 Per una altra banda, el nou diari Ara ha apostat per la criminalització de la vaga. La seva portada  "No és una vaga: és un segrest" [IMATGE] ha posat a prova el tarannà polític i social d'aquest diari, que en el número d'avui i la seva edició digital aposta per l'atac al dret a la vaga i el model sensacionalista. El seu director, Carles Capdevila, exposa avui en un article en termes reaccionaris que "La tendència a queixar-nos per sistema és patètica si no és té en compte el context. I quan sobrepassa tots els límits ja és indigne." Altres titulars d'aquest diari reprodueixen l'opinió individual d'usuaris de l'aeroport de forma destacada, de manera que contribueixen al clima de criminalització demagògica dels operadors vaguistes. Titulars com “Frustrant, caòtica i indignant, han parat el país” o “No ens podem casar per culpa dels controladors” en forma de "veu dels lectors" s'afegeixien al tractament i a les consignes dels mitjans habituals del règim.

 

Per saber-ne més:

Militars per trencar una vaga Enfocant

CGT condemna l'estat d'alarma decretat pel govern CGT

Rubalcaba: "La vaga salvatge dels controladors tindrà conseqüències" El Periódico

Desplegats 190 militars de l'Exèrcit de l'aire a les torres de control El Periódico

La fiscalia de Catalunya obre diligències contra els controladors BTV

Rubalcaba assegura que hi haurà conseqüències pels controladors i promet un Nadal tranquil als aeroports TV3/3cat24

Es manté l'estat d'alarma 15 dies, que podran ser prorrogables BTV Notícies.Cat

Concert de la Troba Kung Fú a l'aeroport El Punt

Primer estat d'alarma en 35 anys de democràcia Diari de Girona

Les fiscalies de Barcelona, Tarragona i Girona obren diligències sobre la vaga salvatge dels controladors Agència Catalana de Notícies

 

  {youtube}E4fAbNmgiSE{/youtube}

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid