Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón-"Cas Gürtel"
Diputats catalans recorden la responsabilitat de Garzón en les tortures de 1992
17/01/2012 Drets i Llibertats

El magistrat de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón que està sent processat de nou, aquest cop per les escoltes de "Gürtel", s'ha justificat durant la seva declaració amb l'excusa que pretenia evitar que la trama evadís diners.

Durant la vista judicial d'avui dimarts sobre el "cas Gürtel" el president del tribunal, Joaquín Giménez, ha exigit a Garzón que per declarar com a imputat calia que es desposseís de la toga i seure al lloc destinat als processats. El polèmic magistrat s'havia presentat al judici amb el vestuari protocolari de jutge, i fins avui, seia en el banc destinat als lletrats de la seva defensa. El jutge processat, molt conegut per la seva supèrbia, ha contestat a les preguntes de'Ignacio Peláez (la querella del qual va iniciar aquest procediment contra ell a l'alt tribunal) amb una veu molt feble i ronca. Durant la declaració Garzón ha negat que les intervencions que va ordenar li permetessin conèixer l'estratègia de defensa del seu client, el constructor Ulibarri.

Garzón ha estat denunciat reiteradament com a encobridor de casos de tortura i encausat en diversos processos judicials durant els darrers anys -molt d'aquests per prevaricació-. A causa de tot això actualment es troba suspès de les seves funcions com a magistrat.

En aquest sentit, amb motiu de la vista judicial contra Garzón, els partits independentistes ERC i SI, tot i que han evitat pronunciar-se sobre la aquest procés judicial contra el magistrat espanyol Baltasar Garzón, els representants de les dues formacions han recordat la condemna del Tribunal Europeu de Drets Humans pel cas de tortures infringides a nombrosos independentistes catalans durant l'estiu dels Jocs Olímpics de Barcelona. l'any 1992.

Per una banda, la portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha exposat públicament que Garzón és “una persona nefasta per la memòria de l'independentisme català que va actuar amb dubtosa transparència democràtica'.

També el diputat de SI, Uriel Bertran, ha afirmat que "Recordo que el jutge Baltasar Garzón és el jutge de les tortures" i que “ja era hora que acabés a la banqueta dels acusats”. Aquest dimarts al Parlament de Barcelona Beltran s'ha referit també a la sentència contra l'Estat espanyol, dictada pel Tribunal Europeu de Drets Humans, per les tortures infringides contra els independentistes detinguts per la Guàrdia Civil l'any 1992 en una causa instruïda per Garzón.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid