Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acte sota el títol “Nosaltres NO pensem donar suport al Jutge Garzón” a Sant Cugat del Vallès

El passat dilluns 21 de juny va tenir lloc al Terra Dolça un acte organitzat per la CUP Sant Cugat del Vallès sota el títol “Nosaltres NO pensem donar suport al jutge Garzón”.
A l’acte hi van participar en Ramon Piqué (Director del Departament de traducció i interpretació de la UAB, president de l’Associació Memòria Contra la Tortura i represaliat i torturat l’any 1992 dins la macro actuació contra l’independentisme català orquestrada pel Jutge Garzón) i en Mikel Soto (Editor de Txalaparta, membre de l’esquerra abertzale i detingut arbitràriament durant dos anys) 


22/06/2010 18:14 Drets i Llibertats
A l’acte hi van assistir una trentena de persones i ens va servir per pronunciar-nos perquè no donem suport al jutge Garzón. En Ramon Piqué va explicar tot el que va suposar l’Operació Garzón del 1992 amb la detenció de 52 independentistes i com davant de la defensa dels Drets Humans no valen mitges tintes. No pots pregonar ser el garant del drets humans a Argentina, Xile, Guantánamo o investigant els crims del Franquisme i després a casa teva ser un dels responsables que al 2010 encara s’utilitzi la tortura.
 
Amb tot això va deixar molt clar que no estem d’acord que se’l processi per investigar els crims del franquisme sinò que ja fa anys que hauria d’haver estat processat per ser el responsable directe o indirectament de la tortura que van patir part dels independentistes detinguts l’anys 1992 a la coneguda operació Garzón.
 
Per la seva part, en Mikel Soto va explicar el seu cas concret (la detenció, tortures que va patir, interrogatoris, el temps a la presó...) per acabar amb una clarificadora exposició de com el País Basc està vivint actualment una veritable estat d’excepció amb la Llei de partits, tancament de diaris, detencions arbitràries i on el jutge Baltasar Garzón n’és part responsable per no dir-ne protagonista.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid