Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'estelada també onejarà a l'Ajuntament de Vilanova per la Diada

La senyera estelada també onejarà a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú gràcies a una moció presentada per la CUP al Ple municipal del passat mes de juliol.

La iniciativa va rebre el suport majoritari de CiU i ICV, mentre que el PSC s'hi va abstenir. El PP, en canvi, va votar-hi en contra i va amenaçar fins i tot de denunciar l'acord davant dels tribunals per tal d'impedir-ho. Segons constava en la moció, per a la CUP l'estelada "és el símbol que millor expressa la demanda de recuperació de les llibertats col·lectives arrabassades a Catalunya fa 300 anys".

07/09/2011 10:37 Política
Per la seva banda, CiU va justificar el seu suport apel·lant al caràcter nacionalista de l'actual govern municipal i al fet que en altres ocasions al balcó de l'Ajuntament s'han penjat banderes de col·lectius diversos. IC també es va sumar a la proposta atès el caràcter reivindicatiu de la Diada i la capacitat de l'estelada per simbolitzar el dret d'autodeterminació com a poble.

Cal recordar que igualment a instàncies de la CUP l'estelada ja va lluir al balcó del consistori el 5 d'octubre del 2009 per tal de commemorar el 75è aniversari de la proclamació de la República Catalana per part de les autoritats locals, que es van avançar un dia a la que va fer el president Lluís Companys des de la Generalitat. Mitjançant aquella moció, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals llevat del PP, es va aprovar també que l'estelada es penjaria cada any en aquesta mateixa data en record d'aquest fet i del centenar de vilanovins que van patir la repressió posterior, entre els quals hi havia els membres del govern municipal.

Per saber-ne més:

CiU s'oposa a penjar l'estelada al balcó de l'Ajuntament de Bordils per la Diada 

La CUP aconsegueix que l'estelada onegi a Argentona cada 11 de setembre 

 

L'estelada onejarà l'11 de Setembre a l'Ajuntament de Maià de Montcal 

La CUP penja l'estelada a l'ajuntament d'Arenys de Mar 

La CUP proposa penjar l'estelada per diferents punts de Sitges en dates senyalades 

L'estelada al balcó de l'Ajuntament de Vic durant els actes del 10 i 11 de setembre 

CiU i PSC rebutgen penjar l'estelada per l'Onze a Banyoles perquè és "una bandera de combat" 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid