Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Sant Just Desvern no vol penjar la senyera

Durant els actes de commemoració del 75è aniversari de la República es va penjar la republicana espanyola i es va escoltar l'himne de Riego. Símbols desconeguts en aquest poble, ja que l'any 1931 a l'Ajuntament sempre hi havia l'estelada.
En el darrer ple municipal, l'actual equip de govern, format per PSC i ICV, i en el qual hi ha l'esposa del president de la Generalitat, Anna Hernández, va votar amb el PP en contra de la moció per penjar la senyera presentada per CiU, que només va tenir el suport d'Esquerra. 

02/08/2008 15:58 Política

La moció reclamava la instal·lació de la bandera catalana en un 'lloc visible' del municipi. Els integrants del govern municipal van justificar el seu rebuig al·legant que la senyera ja oneja al balcó consistorial dos cops a l'any: per Sant Jordi i per la diada de l'11 de setembre.

Cal recordar que l'Ajuntament de Sant Just Desvern va estar governat en temps de la república per l'independentista Daniel Cardona, i el primer alcalde després de la mort del dictador Franco, fou el dirigent del Front Nacional de Catalunya, Antoni Malaret.

Precisament, ara fa un mes que es va presentar la biografia de Daniel Cardona i Civit a la casa de Cultura de Sant Just Desvern. La sala era plena, tot i així, l'actual alcalde socialista no va assistir a l'acte, ni tampoc cap dels regidors del PSC.

Per saber-ne més:

Presentació del la biografia de Daniel Cardona a Sant Just Desvern. Llibertat.cat

El cor divididit, el sentiment amb vosaltres. Per Judith Cobeña i Guàrdia, escriit llegit a la Presentació del la biografia de Daniel Cardona a Sant Just Desvern el darrer 3 de juliol.

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid