x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatització
Salut convertirà en empreses els hospitals públics de Lleida i Girona

Segons el regidor de la CUP Jordi Navarro aquesta mesura "podria suposar la implementació de criteris i pràctiques pròpies del sector privat”

15/12/2011 Drets i Llibertats
L'Institut Català de la Salut (ICS) serà trossejat en petites parts que seran convertides en empreses que començaria l'any 2012 amb els hospitals de Girona i Lleida, segons informa El País de fonts del Departament de Salut sobre la prova pilot d'aquest nou pla. L'Hospital Doctor Josep Trueta i l'Hospital de Lleida Arnau de Vilanova seran doncs els primers grans centres sanitaris públics catalans gestionats amb independència de l'ICS, alhora que desenes d'ambulatoris de les dues demaracions també constituiran al voltant de 12 empreses, segons el full de ruta traçat per Salut i difós pel rotatiu.

El departament que dirigeix l'antic president de la patronal del sector sanitari concertat i ara conseller de Salut, Boi Ruiz, aspira que els hospitals i ambulatoris disposin de número d'identificació fiscal propi i s'obrin a l'entrada de capital privat mitjançant la construcció de societats mixtes amb operadors privats o bé participats pels propis professionals, que esdevindrien una mena d'accionistes d'aquests centres.

Condemna de la CUP

 
La CUP s’ha posicionat avui respecte a aquestes informacions que apunten que l’hospital Trueta de Girona podria esdevenir una empresa pública separada de l'ICS i ha alertat que aquest procés pot suposar, a la pràctica, "una privatització encoberta de la gestió de l’hospital". En aquest sentit, ha anunciat que serà contundent en la defensa dels drets de les treballadores del centre i el model públic de gestió.
 
El regidor i portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, ha recordat que “la conversió del Trueta en una empresa pública desvinculada del sistema de l’ICS no significaria una privatització formal, però sí que fàcilment podria suposar la implementació de criteris i pràctiques pròpies del sector privat”. “Si es confirma que aquesta és la línia, a nosaltres ens hi trobaran plantant-hi cara”, ha afirmat el portaveu.
 
Segons Navarro, aquest procés s’emmarca en el pla de retallades dels serveis públics impulsat per CiU al govern de la Generalitat, i ha alertat del risc de privatització en àmbits sensibles com la sanitat. Finalment, la CUP ha reafirmat el seu suport al personal del centre, que fa mesos que està en lluita contra les retallades al sector, i s’ha posat a la seva disposició per a col·laborar-hi en allò que sigui necessari.

"El desmantellament de la sanitat pública"


De la seva banda, ATTAC-Acordem ha organitzat una taula rodona sobre aquesta qüestió que tindrà lloc dimarts 20 de desembre a les set de la tarda al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona. Sota el títol de "El desmantellament de la sanitat pública", el deabt comptarà amb la participació d'Àngels M. Castells (Dempeus), Roger Bernat (ACDSP) , J.R Laporte (Fundació ICF) i Agustí Colom (CAPS).
Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid