Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP consolida la campanya per denunciar les retallades a la sanitat

La CUP ha iniciat una campanya per rebutjar les retallades en sanitat a tot el territori català. En aquest sentit, va presentar un plec d'al·legacions a la Llei Òmnibus per intentar frenar l'aplicació de mesures neoliberals en els àmbits de la sanitat, entre altres, i ara fa una crida a la protesta per fer sentir el malestar de la gent treballadora al carrer.

Segons el portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, aquesta llei "mostra altre cop el segell neoliberal de les polítiques de CiU" i afirma que representa "un nou pas cap a la privatització dels serveis públics" ja que es planteja que els centres de l'Institut Català de la Salut puguin ser destinats a usos privats.

16/07/2011 10:19 Drets i Llibertats

Per la CUP, l'estratègia del Govern és la de retallar primer la insuficient assignació pressupòstària a sanitat, i "un cop els serveis sanitaris estiguin asfixiats i col·lapsats, tenir l'excusa per privatitzar-los encara més".

Marc Sallas lamenta que "cansats i cansades de llistes d'espera i de la massificació, hi ha persones que usen el sistema que acabaran recorrent a l'assistència privada al mateix centre públic; i segurament aquesta fórmula comptarà amb el suport d'alguns gestors d'aquests centres públics, sobretot si tenim en compte que en aquest àmbit no existeix una veritable llei d'incompatibilitats".

En les seves al·legacions, els independentistes també denuncien que amb la proposta d'exigir sis mesos de residència per tenir accés a la sanitat pública, la Llei Òmnibus "fa complementari el populisme d'extrema dreta xenòfob amb les polítiques neoliberals".

Maresme

maresmeretalladesLes assemblees de la CUP a la comarca del Maresme han iniciat una campanya per mostrar el rebuig a les retallades sanitàries per tal de frenar les mesures que s'estan aplicant en molts centres hospitalaris. Segons va dir el conseller comarcal de la formació, Eudald Calvo, en declaracions El Punt, "les retallades en sanitat són intolerables per les seves repercussions socials i exigim a la conselleria que les aturi".

En aquest sentit, segons Calvo, que l'eliminació del servei d'atenció continuada en alguns ambulatoris, com per exemple els d'Argentona o Llavaneres, s'hagin visualitzat en ple mes de juliol "fa pensar que s'intentava de manera premeditada evitar tota reacció popular".

A més de promoure i donar suport a mocions que defensin els serveis sanitaris, la formació també pretén sumar-se a totes les mobilitzacions que sorgeixin de la població. Algunes de les retallades que afecten el Maresme impliquen, segons va denunciar la CUP, el tancament de sales d'operacions en horari de tarda, de llits i d'unitats de cures intensives a l'hospital de Mataró, la disminució de consultes externes d'atenció especialitzada o la reducció del nombre de proves complementàries.

Paral·lelament, la CUP de Vilassar de Mar ha denunciat que a partir del 15 de juny el servei d'urgències que presta el CAP de Vilassar està tancat afectant a les poblacions de Vilassar i Cabrils que haurem d'assistir al CAP de Vilassar de Mar o bé a l'Hospital de Mataró. Aquest fet comporta un major col·lapse de la sanitat a la comarca provocant una disminució de la qualitat del servei sanitari. Així, la formació considera imprescindible mantenir el servei d'urgències a Vilassar perquè gran part de la població amb o sense problemes de mobilitat ha disposat d'aquest servei de gran importància i l'abolició podria comportar greus conseqüències per la salut de tots els veïns i veïnes, segons alerta.

És per això que animem a tota la població a participar de les mobilitzacions que es realitzin en contra les retallades socials i demanem també que mostrin el seu desacord a través de la recollida de signatures que s'està duent a terme arreu del poble.

De la seva banda, la CUP de Mataró va signar un manifest en contra de les retallades i els acomiadament d’un centenar de treballadors vinculats al CSM, així com el tancament dels quiròfans de l’hospital de Mataró la reducció de serveis. La candidatura independentista va denunciar davant la premsa la privatització del sistema sanitari declarant que “estem assistint a una ofensiva neoliberal salvatge que amb l’excusa de la crisi ens està desmuntant el minso estat del benestar que tenim”. 

 

{youtube}ljj3YEKutFQ{/youtube}

 

Comarques gironines

dretsretallatsLes assemblees de la CUP a les comarques gironines també manifesten el més ferm rebuig a les retallades socials del Govern ja que segons assegura "comportaran el desmantellament parcial d'un servei sanitari públic que és conegut arreu d'Europa pel seu caràcter garantista i per la seva qualitat". Segons la CUP, el govern conservador de Convergència i Unió (CiU) està duent a terme "la seva croada contra els serveis públics".

La formació considera que cal garantir més que mai els serveis públics i les polítiques que garanteixin els drets d'aquells qui més pateixen la situació actual. Així mateix, la CUP anima tota la seva militància a assistir a les concentracions que se celebrin en contra de les retallades. D'aquesta manera la CUP avisa que mantindrà una actitud ferma "per defensar els drets de les classes populars catalanes des del carrer però també des de les institucions, fent propostes reals i concretes que serveixin per acabar amb la crisi sense haver de desmantellar els serveis públics".

Sabadell

La CUP de Sabadell ha manifestat el seu suport als treballadors de la sanitat afectats per les retallades del Govern. Segons denuncia, "estem presenciant una nova ofensiva contra la Sanitat Pública per part de les forces polítiques i econòmiques que governen el Principat". A la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, la direcció ha presentat un ultimàtum a les treballadores i treballadors: o s'accepten una sèrie de retallades salarials i d'ampliació de la jornada laboral, o s'implementaran ERO que poden afectar a la totalitat de la plantilla.

La formació condemna rotundament qualsevol atac a la sanitat pública catalana, sigui en forma de retallades salarials, en drets o condicions laborals, o en forma d'expedients de regulació, i anima el conjunt de treballadors del Parc Taulí "a no acceptar el xantatge patronal, rebutjant totes les propostes que suposin un deteriorament dels seus drets i un atac a la Sanitat Pública".
 
D'altra banda, la CUP de Sabadell considera "clarament insuficient" l'oferta sanitària pública que hi haurà a la ciutat durant l'agost. La formació ha denunciat la situació i exigirà a l'Ajuntament que faci arribar una proposta de mínims al Departament de Benestar Social. Els independentistes recorden que aquest estiu els Centre d'Atenció Primària de Sabadell patiran les retallades anunciades pel govern de la Generalitat. Per adaptar-se a les mesures de contenció pressupostària, els CAP de Lepant, Sud-Campoamor i el Poblenou de la Salut romandran tancats, així com també el Servei d'Urgències de Ca n'Oriac. A més, tota la resta dels CAP tancaran els dissabtes. Només Sant Fèlix i el Taulí prestaran assistència permanent. Pau Comellas, portaveu de la CUP, ha recordat que a l'estiu hi ha un augment d'assistència a "gent gran amb necessitats específiques o de persones dependents". Així mateix, Comellas ha denunciat que "els CAP que pretenen tancar són precisament els que es troben en els barris de classe treballadora que més pateixen la crisi, i que més allunyats o mal comunicats es troben del Parc Taulí". 

Sant Cugat

benestar

La CUP se suma a les protestes del carrer. En aquest sentit, ha fet una crida a participar a la concentració "Per una sanitat pública, universal i de qualitat" que tindrà lloc a davant de l'Ajuntament de Sant Cugat dilluns que ve a dos quarts de set del vespre. La CUP demana l'aturada de les retallades i les privatitzacions i la retirada de l'ERO de la Mútua de Terrassa.

Ja el passat mes de juny la CUP va participar a una manifestació dels treballadors de la salut.

Vic

La CUP de Vic ha mantingut en tot moment el suport a les convocatòries de manifestació contra les retallades sanitàries al Consorci Hospitalari de Vic. La formació secunda la protesta per "les constants agressions que està rebent el poble treballador català i la poca eficàcia per part dels polítics que ens governen per resoldre una crisi que en cap cas ha provocat la classe assalariada del nostre país". La fomració se solidaritza amb tot el personal afectat del Consorci Hospitalari de Vic i crida a tots els treballadors i usuaris de la ciutat a unir-se a les protestes.

Lleida

La CUP de Lleida fa una crida a la protesta i fins i tot s'ha reunit amb el màxims responsables sanitaris en atenció ginecològica a la capital del Segrià per denunciar "les greus mancances" de l'atenció ginecològica pública a Lleida. Mitjançant la reunió, la CUP va fer saber als responsables sanitaris que reiteren les sevees reivindicacions, en primer lloc, quant a l'augment de recursos i professionals en aquesta àrea. La formació s'oposa a les retallades pressupostàries "en un sector públic que considerem que ha de garantir el dret universal d'atenció a la salut". També van mostrar la seva preocupació per "la desaparació d'un espai especialitzat en l'atenció a la dona a Lleida quan va tancar el centre de planificació de Balàfia per diversificar l'atenció a tots els CAPs de la ciutat, amb la qual cosa si bé s'eixamplen els punts d'acollida de la demanda sanitària de les dones, es perd qualitat en l'atenció especialitzada per a la dona i en educació sexual".

Cerdanyola del Vallès

La CUP de Cerdanyola s'ha posicionat públicament a favor de l’Associació de Veïns de Fontetes i a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, que durant els darrers mesos està reclamant la continuïtat del CAP del barri de Fontentes, que es troba en procés de restricció dels seus serveis. Amb un comunicat la CUP ha denunciat "el desballestament de la sanitat pública" dies dsprés d'una reunió entre representants de les entitats que s'han oposat al tancament de l'ambulatori i els portaveus dels grups municipals i responsables del Departament de Salut. L'objectiu era debatre la situació de l'acord signat el passat mes de juliol pels quatre grups municipals i els representants de l'ICS i CatSalut, pel qual es garantia el manteniment dels serveis sanitaris al CAP Fontetes. Però la reunió, tal i com es va denunciar des de les entitats en defensa de la salut pública, només pretenia "enredar el veïnat, oferint dades i xifres que ja són prou conegudes i que a més estan massa "cuinades" com per creure-les". 

Per saber-ne més:

La CUP rebutja les retallades en sanitat perquè "atempten contra els drets socials bàsics"

La CUP presenta un plec d'al·legacions contra la Llei Òmnibus 

L'oposició popular a la llei Òmnibus es tradueix en més de 2.300 al·legacions 

La CUP de Mataró denuncia la privatització del sistema sanitari 

La CUP de Mataró denuncia la privatització del sistema sanitari 

Aturem les retallades

La CUP de les comarques gironines critica "la croada contra els serveis públics" del Govern

La CUP dóna suport a les mobilitzacions contra les retallades a Girona

La CUP anima els treballadors de la salut a mobilitzar-se per la sanitat pública 

La CUP s'uneix a les protestes del sector sanitari de Vic per les retallades  

La CUP trasllada les reivindicacions sobre atenció ginecològica als responsables del servei a Lleida 

Un miler de persones es manifesta a Sabadell en contra de les retallades sanitàries

Diverses candidatures del Vallès rebutgen el retard en la construcció de l'Hospital comarcal 

Trobada a Cerdanyola en defensa de la sanitat pública 

La CUP es posiciona amb les lluites per la sanitat pública a Cerdanyola del Vallès 

El veïnat de Cerdanyola anuncia noves mobilitzacions per defensar el CAP de Fontetes 

Un informe de Respolis diu que el PSC no compleix el seu programa en matèria de Sanitat a Sabadell 

Els treballadors de la Mútua de Terrassa informen al veïnat sobre la repercusions socials de l'ERO 

Concentracions contra les retallades i en defensa de l'ensenyament públic 

Multitudinària manifestació a Barcelona contra les retallades dels serveis públics 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid