Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El pla de CiU per privatitzar la sanitat inclou ‘reclutar líders d’opinió’

Publicat a Media.cat el 19 d'octubre de 2011.

Avui El País publica en exclusiva un extracte d’un document intern del Govern de Catalunya titulat “La governança de l’ICS” on es plantegen mesures radicals en la gestió dels serveis sanitaris que portarien, a la pràctica, a la desaparició de l’Institut Català de la Salut (ICS).

27/10/2011 19:44 Hemeroteca

Segons explica El País, el pla pretén anar més enllà de les mesures privatitzadores implementades per la Generalitat valenciana i inclou l’entrada de capital privat en els hospitals que avui en dia són de titularitat pública –que passarien a competir entre ells i cercar beneficis-, l’externalització de nombrosos serveis o unitats assistencials i reduir la participació i influència dels sindicats en base a eliminar la seguretat laboral dels treballadors.

El document deixa clar que, de dur-se a terme, el pla no tindria un impacte directe sobre el ciutadà, que seguiria sent atès amb la targeta sanitària, però els seus redactors assumeixen de la seva impopularitat quan inclouen la necessitat de realitzar un pla de comunicació per a “controlar el missatge”, “trobar els millors portaveus” i “reclutar líders d’opinió”. Ara per ara el document encara no s’ha fet públic i cap portaveu de l’ICS ha volgut fer declaracions a Mèdia.cat, pel que no hi ha més detalls sobre el que signifiquen aquestes expressions i en que consistirà exactament el pla de comunicació. No hi ha precedents públics que el Govern català hagi “reclutat” periodistes o opinadors per expressar missatges del seu interès.

Per ara, l’única reacció de l’ICS ha estat l’emissió d’un comunicat on s’assegura que “no s’obrirà al capital privat” i ha remarcat que només es tracta d’un document de treball de la direcció d’aquest institut públic que té com a objectiu definir les seves bases de futur.

Però algunes fonts apunten que precisament la “filtració” de l’informe a El País podria ser la primera acció d’aquest pla de comunicació: “No és la primera vegada que es llancen globus sonda per veure les reaccions i anar preparant així l’opinió pública”, han assegurat fonts sindicals del sector, per les qui el moment escollit té “molta relació amb les actuals negociacions per evitar una vaga. És una mesura per acoquinar el personal i obligar els sindicats a acceptar les retallades”.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid