Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mataró
La CUP rebutja l'acte institucional amb motiu del Dia de la Constitució espanyola

Enguany, la CUP de Mataró assenyala que "el nou govern municipal de CiU ha decidit perpetuar la celebració d'un acte institucional amb motiu del Dia de la Constitució espanyola, que els espanyolistes del PSC i el PP varen imposar el 2007 a la resta de forces polítiques aleshores representades a l'Ajuntament"

16/12/2011 Política
A través d'una nota de premsa,  CUP de Mataró manifesta el seu rebuig a la celebració d'un acte destinat a mantenir una visió idíl·lica de la història de la Transició postfranquista que no compartim. Per a la CUP, la Constitució espanyola representa la imposició d'un ordenament polític i jurídic aliè que no sols nega l'existència dels Països Catalans i el nostre dret a l'autodeterminació sinó que institucionalitza la monarquia borbònica, el recurs a la violència  contra les opcions independentistes alhora que impedeix la consecució d'un model socioeconòmic socialista.

Segons la formació indeendentista "Per si no n'hi havia prou amb les sentències judicials contra la llengua catalana i contra l'Estatut votat pel poble, la reforma exprés per limitar la despesa pública per mandat constitucional (estiu de 2011), dictada pels mercats financers, ha deixat més clar que mai que la Constitució espanyola només respon als interessos de les classes dominants i que és un instrument antidemocràtic d'opressió contra les classes populars catalanes".

També puntualitza que no cerca cap encaix ni cap pacte amb Espanya, perquè ens sentim exclosos de la Constitució espanyola, perquè constatem que Espanya és irreformable i perquè Espanya representa una greu amenaça per a la nostra cohesió social i cultural.

Per a la CUP, el futur és l'autodeterminació. El futur és la independència i el socialisme. E"l futur són els Països Catalans. Per això fem una crida a reforçar les mobilitzacions i l'organització ciutadana per impulsar les bases d'una constitució nacional catalana al marge de la legalitat espanyola".


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid