Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les Borges Blanques no retornarà el deute amb l'Estat i es declara exclosa de la Constitució

El ple de l’Ajuntament de les Borges Blanques celebrat ahir dijous va aprovar dues iniciatives presentades per la CUP, entre les quals destaca l’aprovació, amb el vot favorable de totes les formacions (CIU, PSC, IBB i CUP), d’una moció que insta a l’Ajuntament a no retornar el deute que aquest té contret amb l’Estat espanyol.
 
En aquest sentit, el regidor de la CUP Gerard Cabezuelo ha remarcat avui que “atès l’espoli fiscal a que som sotmesos com a catalans i la manca d’un sistema de finançament local per als ajuntaments adequat als serveis reals que els municipis han de prestar per la desídia d’administracions superiors, és de justícia no retornar aquest deute”.

30/09/2011 23:21 Política

Així mateix i també a iniciativa de la CUP, totes les formacions han recolzat la moció que hem presentat per tal de declarar Les Borges Blanques municipi exclòs moralment de l’àmbit de la Constitució espanyola. Val a dir, que fins i tot el grup municipal del PSC, entrant en contradicció flagrant amb les seves polítiques nacionals, ha votat a favor de la proposta de la CUP, tal i com ho han fet la resta de les formacions de forma unànime.


Les altres dues mocions que presentava la CUP, la proposta de realitzar una Audiència Publica per aclarir els incidents en que es van veure immersos un grup de joves del poble i el tinent d’alcalde del poble durant la Festa Major i la proposta per tal de realitzar els pressupostos municipals del proper any de forma participativa, han estat rebutjades amb els vots de CiU i IBB que sumen majoria.


El regidor de la CUP Gerard Cabezuelo ha mostrat la decepció amb la postura de l’equip de govern pel que fa a dues propostes que pretenien fer avançar el poble en matèria de democràcia participativa i de presa de decisions col·lectives i ha manifestat que “CiU i IBB tracten la ciutadania de les Borges de forma paternalista quan eviten que aquesta pugui ser consultada i informada sobre qüestions que l’afecten directament” i ha afegit que “La CUP, malgrat això, seguirà apostant per apropar la política municipal a la ciutadania, tot i que alguns vulguin recloure-la dins les quatre parets del consistori.


Amb la votació contrària a realitzar l’Audiència Pública, la CUP considera que l’Ajuntament lluny d’aclarir els fets, contribueix mantenir el clima enrarit en el poble i evita haver de donar explicacions sobre l’actitud del regidor i tinent d’alcalde.

Per saber-ne més:

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola  

 

 

 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid