Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
La CUP diu no al tancament d'urgències nocturnes al CAP de la Guineueta

El CAP es traslladarà una clínia privada d'Horta-Guinardó

09/12/2011 Drets i Llibertats
El Departament de Salut  ha fixat per al proper 16 de gener la data del tancament del servei d’urgències nocturnes del CAP de la Guineueta, al Passeig Valldaura, i el seu trasllat fora de Nou Barris, concretament a la clínica carmelitana d’Horta-Guinardó. Aquesta clínica és de titularitat privada, i l’administració pública haurà de pagar un lloguer per a poder ubicar-hi el servei d’ urgències.

La CUP assenyala que aquesta decisió s'emmarca dins del procés de “reordenació” dels serveis d’urgències dels CAP de Barcelona que està dissenyant Salut i denuncia que "suposarà la reducció dels serveis d’urgències als centres de sanitat pública més propers als barris i al veïnat". "El govern de CiU continua amb la seva política salvatge de desmantellament de la sanitat pública, un servei públic fonamental guanyat amb l’esforç dels treballadors i treballadores durant molts anys", manifesta, i alerta que el tancament del CAP de la Guineueta suposarà que molts veïns de Nou Barris "hauran de desplaçar-se fora del nostre districte per ser atesos en cas d’urgència, amb el greu perjudici que això suposarà per a l’atenció a la salut del nostre veïnat, especialment per a les persones grans o amb mobilitat reduïda".

Al darrer Plenari del Consell del Districte, fet el passat 29 de novembre, la formació va formular una pregunta a l’equip de govern i la Regidora del Districte Irma Rognoni va negar tenir cap coneixement sobre el tancament de les urgències de la Guineueta. "La Regidora del Districte o bé ha mentit o bé ha negligit a l’hora d’estar informada sobre una decisió tan greu com aquesta", denuncia la CUP, que anima a participar a les concentracions que cada dilluns i cada divendres a les 19 h estan convocades davant del CAP per dir que el servei d’urgències no es mou de la Guineueta.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid