Retallades
La CUP diu no al tancament d'urgències nocturnes al CAP de la Guineueta

El CAP es traslladarà una clínia privada d'Horta-Guinardó

09/12/2011 Drets i Llibertats
El Departament de Salut  ha fixat per al proper 16 de gener la data del tancament del servei d’urgències nocturnes del CAP de la Guineueta, al Passeig Valldaura, i el seu trasllat fora de Nou Barris, concretament a la clínica carmelitana d’Horta-Guinardó. Aquesta clínica és de titularitat privada, i l’administració pública haurà de pagar un lloguer per a poder ubicar-hi el servei d’ urgències.

La CUP assenyala que aquesta decisió s'emmarca dins del procés de “reordenació” dels serveis d’urgències dels CAP de Barcelona que està dissenyant Salut i denuncia que "suposarà la reducció dels serveis d’urgències als centres de sanitat pública més propers als barris i al veïnat". "El govern de CiU continua amb la seva política salvatge de desmantellament de la sanitat pública, un servei públic fonamental guanyat amb l’esforç dels treballadors i treballadores durant molts anys", manifesta, i alerta que el tancament del CAP de la Guineueta suposarà que molts veïns de Nou Barris "hauran de desplaçar-se fora del nostre districte per ser atesos en cas d’urgència, amb el greu perjudici que això suposarà per a l’atenció a la salut del nostre veïnat, especialment per a les persones grans o amb mobilitat reduïda".

Al darrer Plenari del Consell del Districte, fet el passat 29 de novembre, la formació va formular una pregunta a l’equip de govern i la Regidora del Districte Irma Rognoni va negar tenir cap coneixement sobre el tancament de les urgències de la Guineueta. "La Regidora del Districte o bé ha mentit o bé ha negligit a l’hora d’estar informada sobre una decisió tan greu com aquesta", denuncia la CUP, que anima a participar a les concentracions que cada dilluns i cada divendres a les 19 h estan convocades davant del CAP per dir que el servei d’urgències no es mou de la Guineueta.