Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP Farners proposarà que els plens siguin mensuals

El regidor de la CUP Farners, Eloi Ginestà, s'estrenarà com a regidor aquest dilluns 27 de juny, en el seu primer ple municipal, on proposarà la celebració de plens amb periodicitat mensual.

L'equip de govern, format per CIU i PSC, presentarà la proposta de celebració dels plens ordinaris cada dos mesos. Després de l'anàlisi del que comporta la proposta del govern, la CUP Farners portarà la seva pròpia proposta apostant per la celebració de plens ordinaris cada mes.

26/06/2011 19:19 Política
Les principals raons per les quals la CUP Farners ha decidit proposar els plens mensuals són "per respecte i foment de la participació ciutadana, i la facilitació de la tasca de l'oposició". Segons afirma, en la passada legislatura, la periodicitat dels plens ordinaris era bimensual, però al cap de l'any s'havien celebrat entre 12 i 14 plens, ja que es convocaven nombrosos plens extraordinaris.
 
Les principals diferències entre un ple ordinari i extraordinari són que en els plens extraordinaris no hi ha l'apartat de precs i preguntes per part dels regidors, ni es contesten les preguntes que els ciutadans hagin pogut formular en els anteriors plens, d'acord amb el reglament de participació, ni les mocions i demandes de les entitats. A més a més, en el cas dels plens ordinaris la comissió informativa per tal d'exposar l'ordre del dia del proper ple, es celebra 7 dies abans. En el cas dels extraordinaris, es convoca només dos dies abans. Aleshores, la formació considera que per poder exercir la tasca de l'oposició i poder fer aportacions fonamentades i estudiades cal celebrar plens ordinaris amb comissions informatives una setmana abans.

Per la CUP, tots els temes són tractables en plens i l'ordre del dia es pot pactar, de manera que aquells plens que hagin de tractar algun punt que requereix tot un ple per debatre'l, com poden ser els pressupostos, es pot pactar un ordre del dia dedicat únicament a aquell tema.


Per saber-ne més:

101 regidors, 4 alcaldies: La lluita de la CUP a les institucions es consolida

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid