Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Francisco Camps, a judici pel "cas dels vestits"

Camps i Costa declaren avui en la primera jornada del judici - Ambdós acusats s'enfronten a una multa de més 41.000 euros

12/12/2011 Drets i Llibertats
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha arribat aquest dilluns al Palau de la Justícia de València per declarar en la primera jornada del judici pel "cas dels vestits", un cas derivat de la trama Gürtel. Camps i l'exsecretari general del PP valencià i actual diputat a les Corts Valencianes, Ricardo Costa, compareixeran davant d'un jurat popular.

Camps i Costa estan acusats de presumpte suborn passiu continuat en haver acceptat regals oferts per la seva condició de càrrecs públics. Ambdós acusats s'enfronten a penes de multa de més 41.250 euros. L'acusació particular, PSPV-PSOE, proposa tres anys de presó i vuit d'inhabilitació i una multa de 46.000 euros.

El jurat popular haurà de determinar si els acusats són culpables o innocents dels delictes de continuat suborn passiu impropi. 36 ciutadans han estat preseleccionats com a candidats per formar part d'un jurat que estarà integrat finalment per nou titulars i dos suplents.

El judici acabarà el 19 de desembre amb una jornada dedicada a proves pericials. Entre el dia 20 i el 23 de desembre, entrarà en fase documental amb les conclusions definitives i el veredicte del jurat, previst pel 23 de desembre.

El judici es pot seguir en directe a través d'streaming.

Concentració contra Camps


El Col·lectiu contra la corrupció ha convocat una concentració a l'entrada del Tribunal Superior de Justícia valencià i ha fet una crida a participar massivament i mostrar la seua indignació amb motiu del començament del judici contra Francisco Camps i Ricardo Costa. El col·lectiu espera que la justícia "estiga a la altura d'allò que correspon i que el judici siga una fita històrica contra la corrupció i la malversació de fons públics, que han servit per al finançament de un partit polític".

Segons ha assenyalat Reyes Matamales, portaveu del col·lectiu, "els valencians i valencianes hem patit durant molts anys la vergonya de tindre uns governants implicats en casos de corrupció, que a més han mentit contínuament a la ciutadania. Ara per fi vorem a Camps assegut a la banqueta dels acusats, on esperem siga declarat culpable i es netege així una mica la imatge de les nostres institucions democràtiques".

El col·lectiu continua reclamant als protagonistes del cas de corrupció "que es disculpen davant de la ciutadania, que dimitisquen dels càrrecs que encara ostenten i que tornen els diners que han furtat a l'erari públic". "Durant els governs del PP s'han originat els casos de corrupció més grans de la nostra democràcia com Gürtel, Brugal, Calatrava o Urdangarín", remarca Matamales, per això demana que s'establisca la coresponsabilitat jurídica i econòmica dels partits polítics en els casos de corrupció dels seus càrrecs públics. A més, considera que aquest judici es només "la punta del iceberg" del casos de malversació i corrupció per part de càrrecs públics del Partit Popular i en aquest sentit asseguren el següent serà el president de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, "que com sabem te pendent cinc imputacions pendents de judici".
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid