Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Camps acusa La Moncloa de contractar empreses de la trama Gürtel

Després d'assegurar que la polèmica relacionada amb la trama Gürtel no li interessa gaire, el president de la Generalitat valenciana va afirmar que l'Executiu ha adjudicat obres a empreses relacionades amb el cas aquest mateix any, fet que va provocar que l'oposició a les Corts exigís la seva dimissió.
El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, va assegurar ahir a les Corts que empreses de les que apareixen en gravacions i han tingut relació amb la trama Gürtel són "amigues de la Moncloa", fins al punt que durant aquest any els han adjudicat obres. Davant d'aquestes declaracions, els grups de l'oposició van demanar la dimissió del president regional perquè deixi de "fer mal" als valencians i a la política.

23/10/2009 14:32 Política
 
El president de la Generalitat es va mostrar convençut que el cas Gürtel és un tema que "apassiona" l'oposició, encara que va assegurar no seguir "molt de prop aquesta qüestió", perquè li semblen "més interessants un altre tipus de coses". A això, va afegir que "aquests pretesos amics sembla que són amics de la Moncloa, que parlen directament amb gent de la Moncloa i que s'asseuen amb ells. Moncloa, a més, els ha adjudicat obres al llarg d'aquest any", en referència a algunes empreses que han estat relacionades amb la trama.

En aquest sentit, Camps va rebre el suport del vicepresident econòmic del Consell, Gerardo Camps, qui va llegir una conversa entre el presumpte responsable de la trama, Francisco Correa, i un empresari, qui assenyalava que "li donaré un cop de mà" a la Moncloa, "i la mà van ser de 45 milions d'euros en adjudicacions a partir d'aquest moment", va apuntar.

Davant d'aquestes acusacions, els portaveus de l'oposició, Àngel Luna (PSOE) i Enric Morera (síndic adjunt de Compromís), li van preguntar pels criteris d'adjudicació de contractes i el sumari policial i li van demanar la dimissió per "no fer més mal" a l'autonomia i a la política. "O se'n va a esperar a ser cessat per Madrid", va apuntar Morera.

Per altra banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va tancar ahir qualsevol possible tornada de Ricardo Costa a la direcció del PPCV, després que Camps el defensés a les Corts i el vicesecretari Javier Arenas hagués insinuat el seu retorn després de demostrar la seva innocència.

Cospedal va assegurar que totes les decisions que calia prendre sobre el secretari general del PPCV i exportaveu popular a les Corts Valencianes "ja s'han pres". La secretària general del PP es va referir d'aquesta manera a les paraules que unes hores abans havia pronunciat el responsable de Política Autonòmica del partit, Javier Arenas, el qual va assenyalar que "no es descarta en absolut que Costa torni a tenir responsabilitats de direcció" del PPCV. Sobre això, la "número dos" dels populars va afirmar que "un secretari general d'un partit ho és fins que deixa de ser-ho" i que "l'ambició de Costa era la que era, i com ja no és no hi ha molt més a dir".

La defensa de Camps


Hores abans, el president de la Generalitat havia defensat la "legalitat" en la gestió del seu exnúmero dos. Segons Camps, Costa va actuar "sota les directrius del PP d'Espanya i de la Comunitat, és a dir, amb responsabilitat, legalitat, eficiència i serietat, com s'està demostrant i es demostrarà".
Arenas, per part seva, va assegurar que la direcció estatal del seu partit no ha posat en qüestió "sota cap concepte" l'honorabilitat de Costa, i va afegir que "no es descarta en absolut que torni a tenir responsabilitats de direcció" al PPCV. El dirigent del PP va explicar que la decisió d'apartar Costa es va basar en el fet que des del País Valencià es va transmetre a la direcció estatal que era "un bon moment" perquè "donés un pas enrere".
 
Per saber-ne més
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid