Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
CUP: "Volen un país privatitzat al servei de la burgesia i la banca"

La formació alerta que les retallades "cauran com una llosa damunt les classes populars i continuaran protegint els veritables culpables de la crisi"

30/11/2011 Drets i Llibertats
La nova onada de retallades que el Govern de CiU va anunciar dos dies després de les eleccions espanyoles ha provocat indignació i malestar al si de l'esquerra rupturista. La CUP avisa que "quan parlen d'ajustos hem de traduir-ho per retallades". Unes retallades que, alerta, "cauran com una llosa damunt les classes populars i els sectors més vulnerables i continuaran protegint els veritables culpables de la crisi".

En aquest sentit, des de Sant Cugat -"l'oasi de CiU per excel·lència"-, la formació avisa que "tornaran a tocar el sou al funcionariat públic, augmentaran les taxes universitàries, augmentarà el preu del transport públic, pujarà el cànon de l'aigua i continuaran atacant els serveis bàsics com els de sanitat i educació". Així, denuncia que la dreta utilitza el pretext de la crisi com a "justificació a la implantació d'unes mesures obertament neoliberals que responen a la manera d'entendre la política del govern de la Generalitat i que van encaminades, de mica en mica, a desmantellar grans conquestes socials fetes per les classes populars substituïnt allò públic per allò privat".
 
"Ens diuen que ho fan com a mesura imprescindible i excepcional per sortir de la crisi. Que retallar és la única manera de defensar els serveis bàsics. I que racionalitzant l'administració començarem a veure la llum al final del túnel", assenyala. Però adverteix: "És aquí on rau el problema. Parlem llenguatges diferents i allà on ells troben la sortida (retallades, vulneració dels nostres drets, privatitzacions...) nosaltres hi trobem el problema".

"Que comencin pels privilegis dels polítics"


Segons la CUP, "si realment volen racionalitzar que comencin per totes les despeses supèrflues i privilegis que tenen els polítics, racionalitzem les diputacions, racionalitzem els consells comarcals, racionalitzem les externalitzacions, racionalitzem el frau fiscal, racionalitzem la llei de patrimoni, racionalitzem els impostos aplicant una progressivitat severa a qui més té, racionalitzem la despesa militar, racionalitzem les despeses de la casa reial…".

La formació explica que Sant Cugat "és un exemple d'aquesta manera d'entendre la política i la nació". "Volen un país privatitzat al servei de la burgesia i la banca", etziba, i afirma que així ho va demostrar a l'ajuntament vallesà quan "van defensar obertament que per la gent gran del nostre municipi no cal una segona residència pública sinó que amb llits privats o concertats ja en tenen prou". Tant és així que van aprovar una moció per declarar Sant Cugat la primera ciutat intel·ligent de l'Estat (SmartCity).

Però la CUP considera que "si realment volem fer un pas endavant, comencem a ser pioners de veritat en polítiques de defensa del sector públic, pioners en la defensa dels nostres treballadors i treballadores i pioners en pressionar a la Generalitat perquè es faci enrera i no apliqui més retallades". "Només així farem front a la crisi", diu, i fa una crida a la mobilització per aturar la nova onada de retallades socials i defensar els drets dels treballadors.
Valora
Rànquings
  1. Fa 15 anys que ens va deixar Lluís Maria Xirinacs
  2. Què ha après l’independentisme de l’Operació Garzón?
  3. La tenista Paula Badosa demana disculpes per dir que el català no és una llengua
  4. Si els fills de puta volessin...
  5. Guanyem Girona lamenta que es deixin al calaix una tercera part dels diners del programa Aixequem Persianes
  6. Tomàs Sayes: "Ens pot la frustració i la sensació de derrota i no som capaces de veure més enllà i valorar els èxits que hem aconseguit. L’Estat si que ho té present i per això continua amb l’ofensiva"
  7. Arruix Borbons-Recuperem Marivent convoquen el 239è Cant dels Ocells davant del Palau
  8. "Háblame en español" Agressió lingüística acaba amb la política discriminatòria d'una empresa a València
  9. Èxit de la mobilització Ponts per la Independència que fins demà es realitza a diverses carreteres del país
  10. Rosalia 92
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid