Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TV3
Retallades a Catalunya però no a Espanya

A Catalunya TVC ha de sotmetre's a fortes mesures d'austeritat, mentre que la Ràdio Televisió de Madrid augmentarà el pressupost del 2012 en un 7%

26/11/2011 Comunicació
Retallades a l'educació, a la sanitat i als serveis socials. Croada contra la renda mínima d'inserció. Ara, augment del preu del transport públic, de l'aigua, de la universitat, de les receptes mèdiques. I retallada al sou dels funcionaris, també privatització d'empreses públiques. I ara, també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb una reducció del 13,3% del pressupost i l'eliminació de dos canals a Televisió de Catalunya. La privatització de la mà de les retallades sembla no tenir aturador a Catalunya. Però CiU ha fet el triplet: autonòmiques, municipals i espanyoles a Catalunya. Les retallades, doncs, seguiran.

Només a Catalunya?

Seguiran a Catalunya, ja que a Espanya la realitat sembla ser molt diferent. Tot i que Espanya està en crisi, CiU a Catalunya l'aprofita per començar a assentar les bases de la privatització i instaurar un nou model de les coses. Vegem el cas de la televisió pública.

A Catalunya la CCMA veurà reduït en dos anys el seu pressupost un 25%. Aquesta xifra se suma a la dràstica caiguda de la publicitat, que ha passat de 100 milions el 2010 a 84 el 2012. Però què passa a Espanya? El cas de Madrid és flagrant, tot i que a Catalunya TV3 no és només una televisió, és una eina essencial per la cohesió social d'aquest país i per tant hauria de disposar de molts més recursos.

Telemadrid: augment del 7% del pressupost

Malgrat tot, a Catalunya TVC ha de sotmetre's a fortes mesures d'austeritat, mentre que a Madrid Ràdio Televisió de Madrid augmentarà el pressupost del 2012 en un 7% i passarà dels més 158.000.000 d'euros l'any actual a superar els 169 milions en el pròxim exercici, segons consta en el projecte de pressuposts generals de la Comunitat.

Els principals augments es notaran en partides com la de despeses financeres, que passa dels 6 als 10,4 milions i en passius financers, que augmenta el seu pressupost en gairebé 10 milions (passa de 37,8 a 47,1).

Segons consta en el projecte de pressupostos, els objectius a mitjà i llarg termini passen a Telemadrid per "potenciar la informació de Madrid en totes les seves vessants, amb especial interès en la programació d'informatius i actualitat, mantenir el nivell de producció interna (85 per cent) o l'increment de la presència en Internet".

Els objectius apunten també la necessitat de "redefinició de la programació d'Onda Madrid "per convertir aquesta emissora de ràdio en una "cadena diferencial" a la regió "que acosti la realitat dels 178 pobles de la regió". Finalment, advoquen també per l'"optimització dels processos de producció interna per tal d'optimitzar els mitjans i recursos humans disponibles".

Emergència dels grups privats a Catalunya

En canvi, a Catalunya TV3 no només ha de fer front a la retallada de pressupost públic, sinó també a la reducció dràstica dels ingressos per publicitat i a les pressions ferotges dels grups privats, que aprofiten el context de crisi per intensificar la seva croada contra la televisió pública. Una tasca ara facilitada per la retallada del Govern. TVC doncs, no només no podrà fer res del que farà Televisió de Madrid, sinó que haurà de retallar serveis. La directora de TV3, Mònica Terribas, ja va dir ahir que Mònica Terribas que la cadena haurà de renunciar a la Lliga de Futbol perquè el pressupost que preveu la Generalitat no li permetrà d'optar-hi. Però aquesta, va advertir, "no és l'única qüestió que es veurà afectada", ja que "òbviament" la reducció pressupostària anunciada tindrà repercussions en la pantalla.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid