Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
20-N
CUP: «Cal avançar cap a la transició democràtica»

La formació assenyala que la tasca de la CUP és enfortir la Unitat Popular, lligar la lluita social amb la consciència nacional i dotar de contingut el projecte independentista

21/11/2011 Política
Avançar cap a la transició democràtica i treballar per oferir al poble català un model nacional i social alternatiu  Aquesta és la proposta que aquest dilluns ha fet públic el secretariat nacional de la CUP després de valorar els resultats electorals de les eleccions espanyoles.

La CUP ha valorat avui els resultats de les eleccions legislatives espanyoles. El futur govern del PP és valorat com a "molt negatiu", tot i que recorden la similitud de les pràctiques polítiques entre el PSOE, el PP i CiU. Davant del “negre futur” de l'Estat espanyol i de les vies mortes de l'autonomisme, la CUP proposa una alternativa política per al poble català. “No podem continuar centrant els esforços en l’alternança de poders a Espanya", avisa la CUP a la resta de forces polítiques i en aquest sentit demana "una transició vers un marc de respecte als drets dels i les catalanes".

La CUP ha valorat molt negativament la majoria absoluta del PP a l’Estat i adverteix que "donarà via lliure a l'aplicació de les seves mesures econòmiques, que atacaran drets socials i aprofundiran les diferències entre classes". Aquesta però, és "una recepta que al País Valencià i a les Illes ja fa anys que coneixem, i que a Catalunya té a CiU com a impulsora".

"Lligar la lluita social amb la consciència nacional"

En aquest context la tasca de la CUP "és treballar en l'enfortiment de la Unitat Popular, que passa per lligar la lluita social amb la consciència nacional, tot dotant de contingut el projecte independentista", argumenta.

En aquest sentit, assegura que "serà el nostre deure estendre la solidaritat i la mobilització contra les retallades socials i les privatitzacions” ja que “la crisi econòmica també serà un marc per tal que el PP posi les bases de la recentralització de l'Estat espanyol". La formació alerta que "la dreta espanyolista no dubtarà a avançar pel camí que va assenyalar la sentència del Tribunal Constitucional espanyol sobre l'Estatut de Catalunya" i en aquest sentit considera que cal preveure un augment de les agressions cap als nostres drets nacionals.

Per altra banda, la CUP considera que l’actual creixement sociològic de l'independentisme continua sense tenir una traducció política. Un independentistes que afirma que seguirà creixent: "Les polítiques regressives que aplicarà el PP generaran un rebuig al nostre país que pot revertir en un augment de la consciència nacional i social”.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid