Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP inicia la campanya per l’abstenció i critica el paper de "l’independentisme pactista"

Sota el lema "No els hi seguim el joc... el 20-N abstenció", la CUP ha engegat aquest divendres una campanya per promoure l'abstenció a les eleccions espanyoles, on es marca com a objectiu el reforçament del projecte d'Unitat Popular als Països Catalans. La formació denuncia el paper de "'l'independentisme pactista" que participa en les eleccions "amb la convicció que Espanya és reformable".

 

La CUP, en aquesta campanya electoral, opta per criticar l'actual situació política, "d'opressió nacional, crisi socioeconòmica i crisi del mateix sistema de representació abans que participar en unes eleccions de dubtosa utilitat en el moment actual".

04/11/2011 09:21 Política

Foto: CUPEls independentistes subratllen que "el marc jurídic i polític blinda qualsevol perspectiva de canvi en el terreny exclusivament parlamentari, deixant les iniciatives de canvi profund a mans de l'oligarquia financera i política de l'Estat" i en aquest sentit considera que amb aquestes normes, "Espanya no pot ser un marc útil de lluita per a l'independentisme d'esquerres".

 

La CUP considera que "convé fer un atac sense pal·liatius al projecte sorgit a la transició i compartit per tots els colors dels arcs parlamentaris que ens governen" i creu que "és de preveure que un dels grans debats que es produirà a l'estat serà el de la recentralització". D'aquesta manera, recalca que "cal enfortir la veu de l'independentisme rupturista, que de des dels inicis s'ha oposat a la construcció d'aquest Estat postfranquista". "Ni la dreta catalana ni l'esquerra espanyola estan preparats per fer un discurs superador d'aquest model esgotat", manifesta.

 

La CUP valora que hi ha un independentisme "pactista" que en el seu moment "va tornar a pensar que Espanya era reformable", tal com va fer el catalanisme, apunta. Amb tot, "el temps ha demostrat que aquell enèsim intent ha tornat a ser fallit i xoca contra els murs de contenció dels marc polítics i jurídics", adverteix la formació.

 

Per saber-ne més:

CUP: "El 20-N no els hi seguim el joc" 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid