Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 300 persones donen el tret de sortida al Correllengua 2011

Més de 300 persones van participar en l'acte d'inauguració del Correllengua a Sant Llorenç Savall. Durant tot el matí de dissabte es van celebrar els diferents actes organitzats perla Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) que van donar el tret de sortida al Correllengua 2011.

La plaça Major de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) es va quedar petita davant la munió de gent que, vinguda des de la comarca i de Barcelona ciutat, hi va estar participant des de bon matí.

03/07/2011 13:53 Llengua
cal3A les 11 del matí es va iniciar la cercavila que encapçalava la Quadrilla d'en Joan Muntada. Tot seguit, l'Agrupació Cultural Set va interpretar l'obra de Joan Oliver "Allò que tal vegada s'esdevingué". Cal recordar que enguany el Correllengua està dedicat a recordar la figura de Joan Oliver "Pere Quart" en commemoració del 25è aniversari de la seva mort. Per aquest motiu, i després d'unes paraules de benvinguda del regidor de cultura de l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall, va intervenir l'escriptor Ignasi Riera, nebot de Joan Oliver, que va glosar la figura del poeta. El seu discurs va ser amè i alhora d'un gran contingut emocional, tot recordant no només el vessant literari, sinó també la personalitat més humana, social i patriòtica de l'autor.

A continuació, hi hagué un homenatge del Secretariat dels Premis Amadeu Oller a la figura d'Oliver, amb el lliurament d'un recordatori a Sílvia Oliver, filla del poeta. Després va ser el moment de les actuacions de les corals de "Sant Medir" i "Els Emprius", que van interpretar diverses cançons populars. Un dels moments més emotius va ser l'arribada simbòlica de la Flama de la Llengua, portada per nens i nenes del poble, que va precedir a la lectura del Manifest del Correllengua d'enguany, redactat pel cantautor Cesk Freixas.

Per concloure els actes, Jaume Calatayud i Vicente Monera van interpretar el seu espectacle poètico-musical "Joan Oliver, l'home / Pere Quart, el poeta" i la intervenció de Pep Ribas, president de la CAL, va donar per tancat l'acte.

Per saber-ne més:

El Correllengua 2011 encén avui la flama a Sant Llorenç Savall  

El Correllengua 2011 homenatjarà el poeta i escriptor Pere Quart 

Un quart de segle sense Pere Quart 

Manifest del Correllengua 2011

Manifest (Cesk Freixas)

Moció del CLL 2011 per a Ajuntaments

Moció per a Ajuntaments

Butlletí del Correllengua 2011

Número 1 - Juny 2011

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid