Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El govern municipal de Girona boicoteja els actes de la CUP per l'Onze

Després de l'èxit aclaparador l'any passat de la manifestació de la CUP per la Diada, seguida per més de 5.000 persones que van ridiculitzar la marxa unitària, aquest any el govern municipal s'ha proposat impedir que es torni a repetir.
 

Tant és així que ha prohibir¡t que els actes es facin al centre de la ciutat com s'han fet sempre. Amb tot, la CUP ha anunciat la seva voluntat de garantir que els actes de l'Onze de setembre a Girona es puguin celebrar al seu emplaçament tradicional, la plaça de Catalunya. La intenció del govern de Carles Puigdemont és traslladar la Diada al parc de les Ribes del Ter.

05/08/2011 13:20 Política
La candidatura considera que la decisió de CiU respon a criteris polítics, i que es vol restar protagonisme i centralitat als actes de la Diada a Girona. En aquest sentit, la CUP considera "molt greu" que un alcalde que es diu independentista posi entrebancs a la celebració dels actes de la Diada, i s'ha preguntat si la decisió té alguna cosa a veure amb el pacte que recentment ha signat Puigdemont amb el PP.
 
El motiu del trasllat, segons informa El Punt, és una suposada intenció d'allunyar "certes activitats que puguin generar molèsties al veïnat més proper al centre de la ciutat". Amb aquest criteri, l'alternativa que s'ha donat és que es traslladin les activitats a l'esplanada de les ribes del Ter. La CUP, però, recorda que el govern ha reconegut que no hi ha hagut mai cap queixa dels veïns pels actes de l'Onze.
 

D'altra banda, la CUP ha alertat del perill que pot suposar per les entitats i la vida associativa de la ciutat una política restrictiva pel que fa a l'ús dels espais públics com places i carrers per a celebrar-hi actes populars. La formació ja ha anunciat que no comparteix aquest model de ciutat, i que el govern municipal trobarà l'oposició dels regidors de la CUP en tot allò que signifiqui buidar la ciutat i els seus carrers de contingut cívic, cultural i festiu.

 

{youtube}-TkjJfFwix0{/youtube}

 

Per saber-ne més:

[VÍDEO] Diada Nacional 2010, dia en què la CUP va triomfar a la ciutat de Girona 

La manifestació de la CUP ridiculitza la "unitària" a Girona 

La premsa reconeix el paper de la CUP com a referent de la Diada a Girona 

L’Onze de setembre que va posar tothom al seu lloc: crònica en primera persona 

L'11 de setembre a Girona, en perspectiva 

La Diada Nacional arreu del territori. Recull de cròniques i marxes de torxes 

La CUP es marca com a objectiu mantenir el lideratge de la Diada

El lema independentista de la CUP encapçalarà la manifestació de la Diada a Girona 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid