Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació del llibre d'Iniciativa Animalista a València

Aquest migdia s’ha presentat a l’edifici Octubre CCC de València el llibre Falles sense tortura. Aquest llibre, elaborat a partir d’una proposta d’Iniciativa Animalista, està format de 24 articles – elaborats per persones de rellevància social a la nostra ciutat (professors/es universitaris, escriptores, poetes, activistes culturals, socials i polítics, etc.…) – més 5 annexos documentals.

Entre les persones que han participat en l'elaboració del llibre es troben: Guillem Agulló, exregidor de l'ajuntament de Burjassot, Vicent Àlvarez, del Consell Valencià de Cultura, Núria Cadenes, escriptora, Agustí Cerdà, president d'ERPV, o Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País Valencià, així com la diputada a les Corts valencianes, Mònica Oltra, i Amadeu Sanchis, dirigent d'Esquerra Unida.

 

02/03/2011 20:48 Drets i Llibertats

 Segons han explicat els promotors d'aquet llibre, els articles que recull ofereix dels arguments que avui en dia es poden utilitzar contra el manteniment de la mal anomenada “festa taurina”. Arguments científics, ètics, socials, culturals…que demostren que el vil maltractament a què es sotmeten els bous no té un altre argument que el mur de sofismes, falsedats i mites absurds, que la caverna taurina ha anat teixint entorn d’un negoci de crueltat.

Iniciativa Animalista ha exposat les intencions i els argoments d'aquest llibre:

-El primer d'ells, explícit, era acumular arguments i elements formatius per aportar-los a la societat valenciana. Iniciativa Animalista no pensa en convèncer a cap tauròfil llevat d'alguna excepció, que sempre pot ser. Aquestos aniran passant a la història per qüestió biològica.

El que sí vol Inicaitva Animalista és donar força conceptual i argumentativa a la majoria de la societat que no opina, no sap o fins i tot, estant en contra de les corregudes de bous, sols coneixen amb detall els arguments dels taurins.

-El segon motiu, implícit, és contribuir a formar massa crítica (sindical, política, feminista, científica, ecològica, antiespecista...), en una ciutat i un país on, si mirem des de l'esquerra, no estem acostumats a construir-la. Així, portem més d'un quart de segle on les majories -actives i/o passives- han anat conformant-se al voltant d'interessos egoistes, neoliberals i alienadors.

Segons Toni Infante, coordinador d'aquest projecte, tres són les conclusions que es poden extreure d'una primera lectura del conjunt d'articles i d'annexes documentals:

A) que no hi ha cap motiu, seriós, sensat, raonable, racional, artístic, cultural, tradicional, filosòfic o científic per a continuar mantenint, impulsant, finançant les corregudes o curses de bous, ni qualsevol altra utilització dels bous.

B) Que totes i cadascuna de les argumentacions emprades pels taurins i els seus corifeus polítics estan basades en argumentacions falses en mentides construïdes des de un interès egoista. (totes excepte el de cultura, però no en el sentit emprat pels taurins, si no en el sentit que és cultura tot allò que no és natura).

C) que mantenir i impulsar per part dels poders públics una activitat publica de sadisme col·lectiu, va en contra de tot el que ha suposat 200 anys d’il·lustració cultural, de recerca científica, de racionalitat humanitària.

 La conclusió de tot plegat no és altra que la necessitat imperiosa i urgent per part de les nostres administracions de posar-se al dia i d’acabar amb aquesta lacra de l’obscurantisme que ens va imposar Ferran VII al 1814. I obrir-nos d’una vegada per totes a l’època de la modernitat, la raó i la llum malgrat que siga 200 anys més tard.

Altres persones que han participat en l'elaboració dels articles, han sigut: Eva Benet i Jesús Frare, membres de la Folgança pels drets dels animals d'Algemesí, els sindicalistes de la COS, Gonçal Bravo i del CAT-Intersindical Valenciana, Gumer Pardo, Natxo Calatayud del Centre Social Terra, i Eduard Garcia, de Maulets, el filòsof Sal·lus Herrero, i la poeta, Maria Fullana, així com Toni Terrones, de l'MDT, Joan Sorribes, president d'Estat Valencià, l'activista Rafel Sanchis, i el professor de biologia cel·lular, Joan Nàcher. La portada del llibre està ha sigut obra de la dissenyador Cristina Samcho.

Em la roda de premsa, s'ha denunciat que avui els nostres governants, utilitzen la llei i els tribunals per a enriquir-se sense mesura. La caverna mediàtica actua com si d’una moderna inquisició parlarem. Es veten exposicions culturals, i televisions públiques, l’església no contenta amb la demonització de la planificació familiar condemna fins i tot l’ús de les xarxes socials i, la Generalitat instaura el "dia del toro".

També han participat al llibre la psicòloga Berta Benavent, el coordinador de la Xarxa Sostenible, Ferran Caudet, el membre d'ATTAC Rafel Muñoz, i les dirigents animalistes Natàlia Rizzo, coordinadora general d'Anima Naturalis, i Encarna Canet, presidenta d'Iniciativa Animalista.

En finalitzar la roda de premsa, s’ha realitzat una picadeta vegana en companyia d'un bon col·lectiu d'amics i amigues i simpatitzants d'Iniciativa Animalista.

 

Enllaç de llibre:

http://www.iniciativaanimalista.cat/pdf/falles_sense_tortura.pdf

 

Per saber-ne més:

"Vivan los toros" Cartells per la reflexió

Anàlisi electoral: Pocs independentistes a dins, molts a fora

Sobre els drets dels animals

El procés de construcció d'Iniciativa Animalista als PPCC

Cinquena manifestació contra les "jonegades" d'Algemesí

El 70% de lectorat, partidari de prohibir els correbous

Boicotgen a Palma la primera cursa de braus després de la prohibició al Principat

Prou! desmenteix que vulgui prohibir els correbous, que veuen escurçats la seva durada 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid