Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Boicotgen a Palma la primera cursa de braus després de la prohibició al Principat

430 persones segons els grups organitzadors es van concentrar divendres a la nit davant la plaça de braus de Palma per protestar contra les curses i per demanar que s'aboleixi aquest espectacle tal com s'ha fet al Principat. El mateix va passar a Barcelona el diumenge després de l'aprovació de la ILP.

Entre crits de "la tortura no és cultura" o "els toreros torturen i assassinen" i nombroses estelades, els antitaurins van fer pinya i han explicat a més, que recullen signatures de suport a la prohibició, però l'objectiu prioritari no és promoure una ILP, sinó que a partir d'una formació política que té representació al Parlament balear, i a més, rebutja aquests espectacles, fer arribar aquesta proposta. Elena de Borbó també va acudir a la cita taurina.

14/08/2010 13:11 Drets i Llibertats

 

La manifestació es va produir amb motiu de la segona cursa de braus de l'estiu. Els organitzadors, englobats sota la plataforma animalista en la qual hi estan representades associacions animalistes i partits polítics, van dur a terme una performance en la que es podia llegir "Mallorca tortura 37", en al·lusió al nombre de braus que s'han matat aquesta temporada taurina a les Balears.

Aquesta és la segona cursa que es fa a Palma i sobretot, la primera que es fa després de la prohibició d'aquests espectacles a Catalunya el passat 28 de juliol. També es va poder sentir el crit "Balears serà la tercera comunitat en prohibir els bous" [a l'Estat, després de les Canàries i Catalunya], declaració que va fer embogir els qui es concentraven. "Balears antitaurina" i "No en el meu nom, la tortura no és cultura", "torero, covard, que tinguis mala tarda" o "ells no ho farien", els grups antitaurins es van concentrar a les portes de la plaça de braus, mentre a un metres més enllà, els ciutadans accedien a l'interior del recinte.

La societat protectora d'animals i plantes no vol presentar una ILP, sinó que vol fer arribar la proposta de prohibició dels espectacles taurins a través d'una formació política, el Bloc per Mallorca, integrat pel PSM, ERC, Els Verds, Iniciativa d'Esquerres, Entesa i Esquerra Alternativa i Verda, que té representació al parlament. Tot amb tot, no descarten posar en marxa una ILP l'any vinent, per la qual es necessiten un miler de signatures.

Per saber-ne més:

Prou! desmenteix que vulgui prohibir els correbous, que veuen escurçats la seva durada 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid