Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS contesta la Intersindical per les seves declaracions sobre la vaga del 27-G

La  Coordinadora Obrera Sindical (COS) tot i respectar la decisió sobirana de la Intersindical-CSC de no convocar la Vaga General del 27-G, considera que "és un intent indubtable de provar de boicotejar la convocatòria, posant pals a les rodes de l'enorme treball que estan desenvolupant".

A més a més,  per a la COS  amb declaracions com les de la Intersindical queda clar qui es baixa del tren del treball unitari i de la unitat d'acció… "Tant de bo puguen tornar-lo a agafar. Si volem avançar en l'alliberament necessitarem tots els braços disponibles".

22/01/2011 23:09 Laboral

Davant la darrera comunicació feta per la Intersindical-CSC, sobre la Vaga General a la CAC del 27G i la Jornada Nacional de Lluita, des de la COS volem deixar ben clar:

1. Ningú "frivolitza" sobre la importància clau que té la convocatòria d'una Vaga General, els riscos enormes que té fer açò, etc., màxim quan CCOO i UGT ni convoquen, ni tenen cap intenció de convocar cap vaga. És més, aquesta Vaga General no ha estat convocada "perquè ens ho demana el cos", com expressa el comunicat públic d'aquest sindicat, sinó perquè cal començar amb força el procés de lluita ideològica, organització i mobilització.

2. El paper de les direccions de CCOO i UGT, com sempre, no està ajudant gens al conjunt de la classe treballadora (ni molt menys a les organitzacions sindicals mínimament conseqüents), ja que per tal d'assegurar i mantenir les seves estructures a base de subvencions amb diners públics, estan deixen al conjunt de les persones treballadores absolutament desprotegides i desarmades.

3. En aquestes circumstàncies, i donat que els atacs són d'una importància cabdal per l'esdevenidor de la nostra classe, i tenint ben clar que ara mateix el que s'està negociant són uns nous Pactes de la Moncloa, des de la COS vam decidir participar de la convocatòria de Vaga General a nivell nacional dels Països Catalans (dissortadament al final només ha estat possible convocar-la a la CAC)

4. Es diu que convocar i fracassar és donar força a l’enemic... Però ara mateix cal tenir ben present dues coses:

a. L’enemic ja no només és la patronal, ara ja i de forma cada cop més clara, l’enemic són les burocràcies de CCOO i UGT, i això la majoria de la gent treballadora, de forma més o menys conscient, ja ho sap.

b. Segons els "mitjans de comunicació", la passada Vaga General del 29S també fou un fracàs... Quan allò ben cert és que tot i no ser un èxit rotund, fou infinitament millor que el que s’esperava (entre d’altres coses perquè feia 8 anys que no es convocava cap Vaga General)... Per tant, la Vaga General del proper 27G, sigui un èxit o un fracàs, no es pot mesurar per allò que diguin els "mitjans de comunicació", que ja sabem el què diran... sinó per allò de profit que assolim (dinàmica d’unitat d’acció, potenciació d’estructures unitàries de base, arribar a més i més gent per tal de fer front a eixe combat ideològic, etc.)

5. No convocar, ara mateix, implicava directament restar lligats de mans i peus de les directrius de les cúpules de CCOO i UGT.

UGT ja se sap que no va a convocar cap Vaga General més contra el PsoE. CCOO des de la seva direcció estatal ja han enviat circulars a totes les seves federacions per tal de frenar qualsevol mena de mobilització massa "sorollosa" (com demostra el fet que CCOO d'Alacant finalment se n'ha sortit de la Plataforma Unitària d'allà, forçats per les pressions rebudes des de les direccions de Madrid i València)

És a dir, cal començar a actuar decididament sense comptar amb les direccions de CCOO i UGT… i treballar de valent per anar contactant amb les companyes i companys de base d'aquests sindicats, que vulguin treballar de forma unitària, per poder treballar realment plegats i avançar en la construcció de la Unitat Obrera i Popular.

6. És perfectament possible que l'aturada del 27 de Gener sigui molt minoritària… però marca un camí que hem de començar a recórrer ja… perquè les persones treballadores d'arreu dels Països Catalans necessitem aquesta mena de respostes. Necessitem començar a veure alguna llum, per petita que sigui.

Què hi ha moltíssima por? Òbviament. Què hi ha moltíssima desorientació i desorganització? Òbviament... Portem 30 anys ballant al so de "l’esquerra oficial" (CCOO, UGT, PsoE, i les diferents versions socialdemòcrates...), i deixant que ens ho prenguin tot poc a poc... Per això precisament cal fer tots els esforços per començar a redreçar el camí, i ara mateix, sense accions contundents com la convocatòria de Vaga General del 27G, ben poca cosa podrem fer després.

Per últim, des de la COS volem manifestar que tot i respectar la decisió sobirana de no convocar la Vaga General per part d'altres organitzacions sindicals properes, entenem que aquesta actuació i comunicat, és d’una gran deslleialtat i oportunisme, ja que és un intent indubtable de provar de boicotejar la convocatòria, posant pals a les rodes de l'enorme treball que estan desenvolupant centenars de companyes i companys arreu del nostre país, organitzant les mobilitzacions i la convocatòria de Vaga. D’aquesta forma, tot i que volem pensar que de forma inconscient, en definitiva li fan la feina bruta a la patronal, a CiU i a les cúpules de CCOO i UGT.

Fer declaracions d'intencions sobre la "predisposició" a desenvolupar treball unitari, i en avançar en la unitat d'acció per fer front a les retallades i als Nous Pactes de la Moncloa, mentre es porten a terme actuacions com aquestes, li treuen tota credibilitat a eixes "declaracions d'intencions" i creen un greu perjudici en la mínima confiança mútua que ha d'haver entre les diferents organitzacions que estem realment disposades a desenvolupar-la. Si realment combatem el mateix enemic, el que mai no es pot fer és, a una setmana de la convocatòria, llençar un escrit com aquest... "No és això companys, no és això".

Amb declaracions com aquestes, queda clar qui es baixa del tren del treball unitari i de la unitat d'acció… Tant de bo puguen tornar-lo a agafar. Si volem avançar en l'alliberament necessitarem tots els braços disponibles.

 

 

 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid