Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Barcelona Decideix: "No podem confiar en l'estat espanyol si volem garantir un procés lliure"

Un mes després de començar la recollida de vot anticipat per la consulta popular independentista de Barcelona, els organitzadors de Barcelona Decideix han viatjat a Brussel·les per donar a conèixer la consulta del 10 d'abril i reclamar la implicació de les institucions europees i dels observadors internacionals, ja que segons han remarcat, "no podem confiar en l'estat espanyol si volen garantir un procés lliure".

Al Parlament Europeu, els membres de Barcelona Decideix han expressat la necessitat que agents europeus i europarlamentaris facin un seguiment del referèndum i en validin els resultats.



13/01/2011 03:30 Política

Des que va començar la campanya del vot anticipat al barri de la Barceloneta, amb una prova pilot en què va participar el 20% dels electors en un sol dia, les urnes s'han anat omplint arreu de Barcelona i ja s'han emès milers de vots. Més de 500 poblacions catalanes ja han fet consultes, des que es va fer la primera el setembre del 2009 a Arenys de Munt. Tots els ciutadans poden votar, inclosos els immigrants i els menors d'entre 16 i 18 anys. Els resultats han estat bons en conjunt, amb més de 600.000 vots emesos arreu del país.

I 
ara arriba el torn de la capital principatina. Un milió i mig d'habitants del municipi de Barcelona estan cridats a tancar un procés que ha anat oferint uns resultats molt pronunciats a favor de la independència, amb percentatges superiors al 90% a la majoria de localitats on s'ha celebrat el referèndum. Tot això ha estat exposat a la capital de la Unió Europea.
 
Els representants de la plataforma han afegit que el referèndum és plenament legal, però ha estat organitzat per entitats ciutadanes perquè l'estat espanyol no permet que els catalans convoquin lliurement una consulta oficial d'autodeterminació, bé a partir d'institucions locals o bé de la Generalitat de Catalunya.

Per saber-ne més:

Difusió de la consulta i recollida del vot anticipat a Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona 

 

 

Barcelona supera la prova de foc i recapta un 20% de vot anticipat

Tret de sortida a la consulta independentista de Barcelona

Barcelona Decideix organita una passejada en "bici" per la Sagrera 

  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid