Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPORTATGE: Adéu a una ocupació que farà història

"La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: A la merda". Aquesta pancarta de dimensions immenses penjada del balcó del Banc Espanyol de Crèdit (Banesto), a plaça Catalunya, en ple cor de Barcelona, segurament entrarà a formar part dels annals de la lluita de l'anticapitalisme i del moviment obrer.

Va durar 4 dies. Durant aquest temps, aquest vistós immoble de la capital va ser la seu del Moviment del 25. Un edifici que va passar de l'abandonament injust a punt de trobada dels moviments populars; de seu del capitalisme a centre de treball i formació per combatre la crisi; d'immoble de la ciutat podrida a centre social de la capital del canvi; d'immoble de l'aparador turístic a punt neuràlgic de la revolta anticapitalista.

02/10/2010 07:00 Laboral
Una ordre irregular d'Interior va permetre que els Mossos d'Esquadra irrompessin salvatgement a l'interior de l'edifici per desallotjar-lo. No era un dia qualsevol, i en feia tres que hi dormien. Era el 29-S, dia de la vaga general que es va saldar amb més de 70 detencions arreu dels Països Catalans, la major part practicades a Barcelona per la batalla campal induïda per la repressió policial que s'hi va produir.
 
Entre les imposicions neoliberals que vol imposar el govern espanyol i la passivitat dels sindicats majoritaris, es va obrir una escletxa de combativitat a tot el país que va tenir especial incidència a Barcelona, tacada emperò per una ferotge activitat policial que va provocar nombrosos aldarulls.
 
La vaga dels que pateixen la crisi, però, no cap en un sol dia. I la ràbia per la repressió i un desallotjament del tot irregular no se salden tampoc amb quatre corredisses per Barcelona. Una majoria vol començar a lluitar per aconseguir que allò que la misèria que massa sovint passa desapercebuda es comenci a fer visible. És una majoria que malgrat patir limitacions no es cansa d'insistir en el fet que si s'uneixen les veus de la lluita que totes i tots patim en solitari la fi de l'opressió és més a prop. 
 
{vimeo}15446053{/vimeo}
 
 
cimg0538

cimg0539
 
cimg0570
cimg0606
cimg0543
cimg0553
cimg0569
cimg0612
  edificitapiat
 
 
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  6. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  7. Guanyem Girona reivindica que la ciutat “està trobant un rumb” sota el govern que lideren
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
  10. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid