Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Iniciativa Internacionalista serà present a les eleccions al Parlament Europeu

Imatge de la campanya d'II-SPActualització 07/06/09: II-SP obtè més de vint mil vots al sud de l'Albera. El TC  va autoritzar la candidatura d'II-SP en resposta al recurs d'empara presentat després que el TS il·legalitzara la formació. Brussel·les: La participació registra el mínim històric del 43,01% en la UE. La primera estimació global que ha difós el Parlament Europeu reflecteix una nova caiguda de la participació, que se situa en el mínim històric del 43,01%, gairebé dos punts i mig per sota del 45,47% registrat en els anteriors comicis europeus.

21/05/2009 23:34 Internacional

Resultats als Països Catalans:

Illes-1.562 (0,61%), Principat-16.550 (0,85%), País Valencìà-3.590 (0,19%).

Iniciativa Internacionalista - La Solidaritat entre els Pobles es compromet a donar suport a les lluites populars en defensa del territori a Brussel·les. Cròniques dels actes electorals de Castelló i València. Alcoi celebra el seu acte electoral demà dia 5 de juny. II-SP aplega un miler d'independentistes al barri de Gràcia en tancament de campanya. La candidatura condemna en el recurs d'empara -veure el recurs:  "l'ús de la violència per l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un estat democràtic" -Agències ACN/EFE/E.PRESS: Faltaven pocs minuts perquè comencés la campanya electoral per a les europees del 7 de juny, quan el Tribunal Constitucional ha deixat via lliure a Iniciativa Internacionalista perquè hi pugui participar de ple dret. Des de primera hora del matí que deliberava sobre què fer amb la llista que el Tribunal Suprem va voler apartar dels comicis en considerar que instrumentalitzava l'entorn d'ETA.

S'engega el bulletí informatiu d'Iniciativa Internacionalista. Anuncis TV Campanya Eleccions Europees 2009. L'Esquerra Abertzale demana el vot per Iniciativa Internacionalista. Roda de premsa d'aquest matí al Fossar de les Moreres. Comunicats de suport de la CUP,  Independentistes de la Safor, d'Endavant i Maulets. Imatges de la  presentació a Barcelona.

 El Tribunal Constitucional ha estimat el recurs d'empara presentat per Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP) contra l'anul·lació, per part del Tribunal Suprem, de la seva candidatura per a les eleccions al Parlament Europeu del pròxim 7 de juny. Considera així que aquesta llista, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre, pot presentar-se a les eleccions. La campanya ha començat avui a la mitja nit.

Tant la Fiscalia com l'Advocacia de l'Estat van considerar en les seves al·legacions que la condemna arribava tard, després de l'anul·lació de la candidatura, i a més mancava de valor per ser merament genèrica i no referir-se expressament a ETA. En el seu recurs d'empara davant el TC, presentat dilluns passat, II-SP manifestava "de forma clara i sense ambigüitats que mai ha utilitzat mitjans que no siguin estrictament polítics, sent l'ús de la violència completament aliè a la seva forma d'acció i cultura política" i expressava "un clar rebuig i condemna de l'ús de la violència per a l'obtenció d'objectius polítics en el marc d'un Estat democràtic". El Tribunal Suprem va considerar que la candidatura d'II-SP és simple "artifici" de l'entorn d'ETA per mantenir-se en les institucions democràtiques i que després d'analitzar el perfil dels promotors, representants, candidats i avalistes d'II-SP, es va concloure que "la candidatura no és més que la instrumentalització d'un objectiu, el de fer que l'entorn polític d'ETA segueixi mantenint la seva presència en les institucions, en aquest cas en el Parlament Europeu". Entre les proves a favor de l'anul·lació, el Suprem va destacar el passat de Sastre i de la numero dos de la llista Doris Benegas en diferents organitzacions i partits de l'entorn de Batasuna, la vinculació a aquest àmbit de diversos promotors de la coalició i el fet que després de la retirada dels avals presentats per partits democràtics, aquest suport fora suplert per sis regidors electes de la il·legalitzada Acció Nacionalista Basca (ANV). foto -EFE

 

El Tribunal Constitucional permet que Iniciativa Internacionalista concorri a les eleccions europees

  • Madrid (ACN). -La candidatura Iniciativa Internacionalista-La Solidaritat entre els Pobles (II-SP) concorrerà a les eleccions europees del pròxim 7 de juny. El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha acordat aquest dijous permetre que la llista es presenti a les eleccions després d'atendre positivament el recurs presentat contra la decisió de la Sala 61 del Tribunal Suprem, que va anular la candidatura adduint que està 'infiltrada' per ETA-Batasuna. El TC sentencia contra el criteri de la fiscalia i l'Advocat de l'Estat.
  • Madrid (E.PRESS) -El Ministeri de Justícia ha expressat aquesta nit el seu respecte a la decisió de la Sala Segona del Tribunal Constitucional (TC), que ha estimat el recurs d'empara presentat per Iniciativa Internacionalista-Solidaritat entre els Pobles (II-SP) contra l'anul·lació, per part del Tribunal Suprem, de la seva candidatura per a les eleccions al Parlament Europeu del 7 de juny. Considera així que aquesta llista, encapçalada pel dramaturg Alfonso Sastre, pot presentar-se a les eleccions la campanya de les quals ha començat aquesta mitjanit.
  • Madrid, 21 may (EFE).- Iniciativa Internacionalista (II) podrà concórrer a les eleccions europees després que el Tribunal Constitucional hagi conclòs que no hi ha ni una sola prova que la candidatura hagi estat "orquestrada" per ETA, en contra del que sostenien el Govern, la Fiscalia i el Tribunal Suprem. En una sentència de 46 folis, dictada per unanimitat dels sis magistrats de la sala segona, el Constitucional desmunta d'un en un els indicis utilitzats pel suprem per a anul·lar la proclamació de la llista i diu que la seva "entitat probatòria" és tan "insuficient" que ni tan sols caldria recórrer a la condemna "inequívoca" del terrorisme feta per II per a desacreditar-los. En conseqüència, el Constitucional acorda "declarar la nul·litat" de l'acte del Tribunal Suprem en el qual es va estimar provat que la candidatura d'II estava "infiltrada" per ETA-Batasuna, ja que els indicis en els quals es va basar no justifiquen "el sacrifici dels drets fonamentals de participació política en termes d'igualtat i de lliure defensa i promoció de la pròpia ideologia".

Crònica de la censura política i mediàtica de l'Estat espanyol

19 membres del CUT-BAI retiren el seu aval. Actes a Alacant i a Barcelona. Sabotejada per "hackers" ultradretans la web Kaos en la Red (que publica conjuntament amb InSurGente l'entrevista a Doris Benegas, número dos de la candidatura). "L'ACCENT" tracta àmpliament la il·legalització. Les organitzacions Endavant, Maulets i la CUP han emès comunicats de suport i solidaritat, Vila de Capellades-CUP també dona suport públicament a II i el bloc "Festa Lluita i Catalogació" ofereix els vídeos de la presentació d'Iniciativa Internacionalista a Barcelona.

 

Per saber-ne més:

Ataquen la web de Kaos en la Red Llibertat.cat

El Suprem aplica la presumpció de culpa a la llista d'II-SP Llibertat.cat

El Suprem anul·la la candidatura d'Iniciativa Internacionalista Llibertat.cat

Roda de premsa en suport a Iniciativa Internacionalista al Fossar Llibertat.cat  

 

 

 

Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  3. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  4. Un motor de reacció català
  5. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  6. «Ara en manca una altra per a en Josep Pàmies...»
  7. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  8. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  9. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid