Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració contra la presència dels prínceps espanyols a Manresa

Demà a partir de les 13h, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Manresa conjuntament amb l'Assemblea de Joves de Manresa (AJM-CAJAEI), Maulets, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i el Casal Popular la Fadulla han fet una crida a la ciutadania a concentrar-se a la Ben Plantada fins que els prínceps espanyols marxin de la població. (Veure manifest "Torna la pesta borbònica…A MANRESA TAMBÉ CREMEM LA CORONA ESPANYOLA!)

28/10/2008 01:25 Política
Com ja va informar Llibertat.cat, el príncep Felipe i la princesa Letícia, visitaran demà la capital del Bages coincidint amb la XIII Jornada d´Economia de Caixa Manresa, que s'ha de celebrar a Món Sant Benet, i amb l'acte commemoratiu dels 30 anys de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC). Està previst que a l'acte commemoriatiu es realitzi un dinar que reuniran els representants de la burgesia de la comarca
 
Aquesta visita també comptarà amb l'assistència confirmada del ministre de Treball, Celestino Corbacho, i el conseller d´Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. En el cas d'Huguet, el paper d'avalador de la monarquia espanyola és d'importància, ja que el conseller i membre d'ERC és natural de la comarca del Bages i ex-membre dels partits independentistes PSAN i NE, per la qual cosa el rol de col.laboracionisme botifler és doble en aquesta ocasió. Les visites dels borbons a la comarca del Bages sempre han topat amb fortes mobilitzacions de rebuig. I en aquesta ocasió la visita de promoció coincideix amb el descrèdit de la monarquia a Catalunya i amb el tancament d'empreses a aquesta comarca, com el el cas del recent tancament de Pirelli.
 
Fa un mes, la plataforma cívica Al Berguedà, ni reis, ni súbdits va iniciar una recollida de signatures per mostrar el seu rebuig a la iniciativa del consistori de Puig-reig de convidar al representat del corona espanyola, i mostrar "el nostre malestar a l´intenció per part de representants de la sobirania popular municipal de dur accions per tal de legitimar una institució anacrònica des del punt de vista democràtic, com és la monarquia, en una societat que es consideri igualitària , lliure i participativa de ple dret"
 
En aquest sentit, la plataforma preten aglutinar públicament a les persones que "desitgin mostrar el rebuig als representants que conviden en nom del poble a membres de la monarquia , dient-los ben alt i clar que AL BERGUEDÀ, NI REIS , NI SÚBDITS de ninguna monarquia, no es pot considerar grat que ningú en nom de cap institució democràtica vulgui pretendre convidar a un representant d´una institució d´arrel no democràtica i no igualitària que encarna valors predemocràtics, i que a dia d´avui, el seu màxim representant, el cap de l´Estat, sigui hereu directe del dictador Francisco Franco, com a continuadors dels Principios del movimiento, als quals va retre jurament de fidelitat".
 
Amb aquesta invitació, el consistori de Puig-reig vol celebrar un altre acte de sudmisió a la corona, el centenari de la visita de l'avi de l'hereu de Franco a la Població. El rei borbòni, Alfonso XII va visitar Puig-reig, en concret la colònia tèxtil cal Pons, el 30 d'octubre de 1908. 
 
 
Manifest 
 

Torna la pesta borbònica…A MANRESA TAMBÉ CREMEM LA CORONA ESPANYOLA!

     Una vegada més, i ja és la tercera en pocs anys, els borbons tornen a la comarca. Es tracta dels hereus de Felip V, el primer borbó que ocupà els Països Catalans ara fa 300 anys. El temps ha passat i els bobons segueixen imposant la seva monarquia així legitimant l’ocupació de la nostra terra.

      Tot i això, la Unió de botiguers i Comerciants de Manresa juntament amb Caixa de Manresa ha decidit convidar el príncep Felip i la princesa Letícia. Alguns polítics ja han confirmat l’assistència com el ministre espanyol Celestino Corbacho o el conseller Josep Huguet de la mal anomenada Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

      Així, ara que s’acosten temps de crisi veiem encara més la complicitat entre monarquia, polítics i bancs. L’any 2000, el rei visitava Pirelli per elogiar el seu treball en el 75è aniversari de la fàbrica. Ara no serà ell que donarà la cara quan l’empresa vol acomiadar 280 treballadors. Ni la donarà el botifler del Josep Huguet, ni tampoc Caixa de Manresa culpable també de la crisi financera i de la situació cada cop més precària de molts manresans.

      Des de l’esquerra independentista també volem recordar que el mateix dia i mentre borbons, polítics i empresaris estaran dinant tranquil·lament al Museu de la Tècnica, a l’audiència nacional 16 catalanes estaran sent jutjades per cremar fotografies del monarca espanyol.

      Amb tot, la monarquia no és res més que una institució antidemocràtica i anacrònica, hereva del Franquisme i que allò que representa, l’estat espanyol, és amb el qui dia a dia els treballadors i treballadores ens hi encarem per aconseguir una societat més lliure i justa.

      Des de l’esquerra independentista lamentem profundament i rebutgem la presència borbònica a la ciutat de Manresa i a qualsevol lloc dels Països Catalans. És per això, que mentre uns remenaran la cua davant el botxí; nosaltres, des del carrer també hi serem presents per protestar i per mantenir viva la memòria històrica i de classe del nostre poble.

      Per això, fem una crida a tots els manresans i manresanes a la CONCENTRACIÓ A LA BEN PLANTADA EL DIMECRES A PARTIR DE LES 13 H. I FINS QUE ELS MONARQUES MARXIN.

Els catalans i les catalanes no tenim rei!

Borbons i botiflers fora de Manresa!

 
AJM-CAJEI, CUP, Casal popular la Fadulla, Maulets, SEPC

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid