Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1869 Intervenció de Pau Alsina a les Corts Constituents contra el lliurecanvisme

1869 Intervenció de Pau Alsina a les Corts Constituents de Madrid contra el lliurecanvisme

27/06/1869 Tal dia com avui
1869 Intervenció de Pau Alsina a les Corts Constituents de Madrid contra el lliurecanvisme 1869 Intervenció de Pau Alsina a les Corts Constituents de Madrid contra el lliurecanvisme

Pau Alsina (Barcelona 1830 - 1897) fou un dirigent obrer i polític. Teixidor de vels. Assistí al Congrés Obrer de Barcelona de 1865 (convocat pel periòdic El Obrero). Milità en el Partit Democràtic i participà en la revolució de 1868.

Formà part de la Diputació Provincial de Barcelona i ingressà al Partit Federal. Candidat a les Corts Constituents (1869) fou elegit amb els vots de l'obrerisme i del federalisme (era el primer diputat que pertanyia a la classe obrera). L'abril de 1869 fou portador d'una carta amb 8000 firmes d'obrers demanant la introducció dels jurats mixtos d'obrers i patrons. Les Corts aprovaren la creació d'aquests jurats, però no es dugueren a la pràctica.

El 27 de juny de 1869 intervenia a les Corts Constituents manifestant-se contra el lliurecanvisme. Membre de la Junta Superior Revolucionària de Barcelona en l'aixecament republicà-federal de setembre-octubre de 1869, fracassat el qual s'exilià a França. Assistí al congrés del Centre Federal dels Teixidors a Mà del gener de 1871 a Barcelona. El mateix any fou elegit senador.

El 1873 fou candidat en les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona pels republicans federals. Amb la Restauració ingressà en el Partit Possibilista i en fou president del Comitè Provincial de Barcelona. Els darrers anys de la seva vida fou conserge d'un museu barceloní.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid