Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1988 Terra Lliure ataca amb explosius un jeep de la Guàrdia Civil a L'Hospitalet del Llobregat

1988 Terra Lliure fa esclatar un jeep de la Guàrdia Civil a L'Hospitalet de Llobregat i una seu de Fecsa a la Zona Franca

28/03/1988 Tal dia com avui

El 1988 s'inicia amb una intensificació de les accions de Terra Lliure en un intent de desencadenar la coneguda espiral "acció-repressió-acció". Així, el 28 de març Terra Lliure fa esclatar un jeep de la Guàrdia Civil estacionat davant una caserna de l'Hospitalet, i una central de FECSA a la Zona Franca. Dues explosions sense víctimes. Tres dies després, el diari Avui parla d'un canvi d'estratègia de la l'organització armada: Terra Lliure és a les portes d'una nova ofensiva armada. Es tracta d'una nova ofensiva que, segons el diari català, respondria a la celebració del Mil·lenari de la Independència i a la visita del rei Juan Carlos I a Catalunya el 22 d'abril. I, de fet, el 1988 serà un any institucionalment molt mogut. La celebració del Mil·lenari de Catalunya serà el trampolí per a moltes inauguracions, restauracions i ampliacions de monuments nacionals, símbols i festes tradicionals, com a mitjà de reforçament ideològic del catalanisme conservador. El Mil·lenari també va ser, així, l'excusa per convidar el rei Juan Carlos I a Catalunya, invitació que no serà ben acollida per alguns sectors de l'opinió pública —especialment l'independentisme—, que van mostrar el seu rebuig a la visita del rei d'Espanya.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid