Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1939 Es promulga la Llei de repressió contra la maçoneria i el comunisme

1939 El règim feixista promulga la Llei de Responsabilitats Polítiques i de Repressió de la Maçoneria i el Comunisme

09/02/1939 Tal dia com avui
Document de la Llei de repressió contra la maçoneria i el comunisme Document de la Llei de repressió contra la maçoneria i el comunisme

El 9 de febrer de 1939 el règim feixista va promulgar la Llei de Responsabilitats Polítiques i de Repressió de la Maçoneria i el Comunisme (que apareixeria al BOE el 13 de febrer), i que es va complementar amb una segonar part de l'1 de març de 1940 (BOE, 2 de març 1939). Pretenia acabar amb els “ocultos resortes internacionales” responsables de tots els mals esdevinguts des del segle XIX fins a “la terrible campaña atea, materialista, antimilitarista y antiespañola que se propuso hacer de nuestra España satélite y esclava de la criminal tiranía soviética”.

Sota la cobertura jurídica d'aquesta legislació feixista es van assassinar milers de persones pròximes al govern de la II República i, en alguns casos, també nombroses persones pel sol motiu que apareixien als arxius confiscats pels franquistes.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid