Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Concentració de suport a Santi Fortuny davant dels Jutjats de Tarragona

Demà a les 9:30h, el Juzgado Central de Intrucción núm. 2 de Madrid ha citat Santi Fortuny, militant d’Endavant (OSAN), a declarar davant el Jutjat d’Instrucció núm. 4 de Tarragona. Està requerit en qualitat d’inculpat, acusat de la crema d’una fotografia del cap d’Estat espanyol, en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el passat 18 d’octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès. Per aquest motiu, Alerta Solidària i el conjunt  l'Esquerra Independentista convoquen una concentració solidària amb el Santi i de rebuig als privilegis de la monarquia davant els Jutjats de l’ Avda. President Companys núm. 10 de Tarragona. (llegiu El Santi i el rei d’Espanya de Jordi Martí Font)


15/01/2008 00:46 Política
Ahir a la tarda, es van recollir signatures autoinculpacions de la campanya "Jo també cremo la corona espanyola" a la Rambla Nova (davant el Motoclub), segons informa Endavant. Aquesta organització política ha fet un comunicat on mostra la seva solidaritat amb el Santi i amb la resta  dels companys gironins citats a l'Audiència Nacional espanyola per cremar fotos d'en Joan Carles I, successor nomenat per Franco.
 
L'apunt
El Santi i el rei d’Espana per Jordi Martí Font, secretari d’Organització de la CGT del Camp de Tarragona
 
2.739 euros val cremar la foto del rei d’Espanya.
3.000 euros val fer una caricatura de la família reial.
 
Aquestes són les sentències darreres que aquest tribunal d’excepció que és l‘Audiencia Nacional ha aplicat a cada un dels dos nois que van cremar una foto del rei a Girona i als dibuixants de “El Jueves”. I cremar un dibuix del rei quant val? Amb el poder judicial que tenim tant pot valdre 5.739 euros com zero. La pregunta ve a tomb pel fet que al Santi Fortuny de Tarragona l’han cridat a declarar acusat de cremar un dibuix del rei d’Espanya a la plaça de la Font en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc a Tarragona fa uns mesos.

El Santi hi era i jo també, però hi érem molts més, massa per al gust del poder. Jo hi vaig anar per denunciar, amb el cos, l’existència d’una institució fora de la història que continua sent intocable (cada dia menys), manant i que és hereva per línia directa de la dictadura feixista de l’assassí Francisco Franco, una institució que no es pot ni criticar perquè està establerta damunt del militarisme, del masclisme, de l’autoritat més extrema i, més important encara, damunt la legitimacio d’una transició que alguns pensem que va ser la gran i darrera estafa del franquisme.

Dimecres, el Santi va a declarar als jutjats de la ciutat a dos quarts de deu acusat d’injúies a la Corona i no hi serà sol. Cada cop som més els qui pensem que la línia successòria de sang està fora de la història en una societat que es vol lliure i democràtica (com més directa millor, la democràcia). El gest del Santi és el gest de qui no es creu el poder ni les seves mentides i només per això mereix el nostre respecte i la nostra total solidaritat.
 
Per saber-ne més: 
 
 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid