Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Crida per la Terra es posiciona

Finalment, la candidatura independentista Crida per la Terra s'ha manifestat a l'entorn de les diferents ofertes electorals independentistes que han anat sorgint i amb les quals se l'ha vinculat.

Crida per la Terra "no tanca les portes a cap possible opció", i en aquest sentit prioritzen "la confecció d'una única llista electoral transversal i plural per les eleccions al Parlament, de caràcter independentista i que suposi la ruptura a tots els efectes amb el Regne d'Espanya".Ara bé deixa clar: "Mentre això no suposi la renúncia a la nostra ideologia d'esquerres i ecologista".

29/07/2010 14:25 Política

Amb tot, confessa que "només el moment actual justifica la nostra aliança amb altres opcions i formacions on l'únic element en comú és la necessitat urgent d'avançar cap a la independència nacional". En aquest sentit, Crida per la Terra participa activament dins de la Conferència Nacional del Sobiranisme, perquè considera "aquest és l'espai adient per aglutinar el màxim de formacions polítiques independentistes".

Per altra banda, assenyala que el punt d'arribada entre els integrants de SÍ (Conferència Nacional del Sobiranisme) i els de Solidaritat Catalana "és el mateix" i considera que "amb l'esforç comú, la confiança, la voluntat de sumar i la capacitat de cedir per totes les parts, la tasca per una única llista serà fàcil". 

Ara bé, posa una condició a la participació a aquesta candidatura unitària:  "La continuïtat de la nostra participació en aquestes proposes queda supeditada, ara i en el futur a evitar els riscos que existeixen en la confecció d'aquestes llistes unitàries: la sobrerrepresentació política de determinats partits, i els lideratges oportunistes i personalistes". Crida per la Terra ressalta que "la construcció d'un país lliure no vindrà donada per vertebrar aquesta emancipació entorn d'aquests tics".  

L'únic objectiu de Crida per la Terra és, segons manifesta, garantir "la representació al Parlament de les proposes d'Unitat Popular a les que ens devem", i en aquest sentit animen tots els sectors socials de l'esquerra transformadora, ecologistes, de base i independentistes a engruixir Crida per la Terra "per poder desenvolupar millor aquesta tasca dins d'aquestes coalicions i plataformes electorals".

CRIDA PER LA TERRA davant les diferents opcions electorals
 

En els darrers mesos CRIDA PER LA TERRA ha mantingut converses i participat amb diferents opcions electorals, totes adreçades a formar possibles coalicions electoral amb d'altres formacions polítiques.

Des de una possible aliança a tres bandes entre Alternativa Verda, Revolta Global, i nosaltres mateixos, que configuraria un bloc independentista d'esquerres de filosofia ecologista; fins a valorar una possible coalició electoral amb tots els partits independentistes situats dins de la Conferència Nacional del Sobiranisme (ara SÍ), o la nostra integració a la Solidaritat Catalana apareguda en darrera instància. Davant d'això, se'ns fa urgent i necessari clarificar la nostra proposta a hores d'ara i en concret: 

1. CRIDA PER LA TERRA no tanca les portes a cap possible opció, però constata que a hores d'ara l'augment de l'independentisme de base, reflectit en la manifestació del 10 de juliol, és una element que pot contribuir a la ruptura del sistema actual de partits, i contribuir  de forma clara a l'establiment d'un Estat propi.
 
2. El moment històric actual, així com la nostra militància, les nostres bases i els sectors més propers, ens reclamen prioritzar el nostre treball en la confecció d'una única llista electoral transversal i plural per les eleccions al Parlament, de caràcter independentista i que suposi la ruptura a tots els efectes amb el Regne d'Espanya, mentre això no suposi la renuncia a la nostra ideologia d'esquerres i ecologista. Som plenament conscients que només el moment actual justifica la nostra aliança amb d'altres opcions i formacions on l'únic element en comú és la necessitat urgent d'avançar cap a la independència nacional.
 
3. En aquest moment, estem participant activament dins de la Coalició SÍ (Conferència Nacional del Sobiranisme), coalició que s'ha presentat als mitjans de comunicació el 28 de juliol, creient que aquest és l'espai adient per aglutinar el màxim de formacions polítiques independentistes. Alhora, hem començat a tenir converses amb els impulsors de Solidaritat Catalana, amb la intenció de clarificar i conèixer millor la seva proposta, i mirar de generar una confluència que serveixi per seguir treballant per una única candidatura al Parlament.
 
4. Sabem i reiterem que el punt d'arribada entre els integrants de SÍ (Conferència Nacional del Sobiranisme) i els de Solidaritat Catalana és el mateix. Amb l'esforç comú, la confiança, la voluntat de sumar i la capacitat de cedir per totes les parts, la tasca per una única llista serà fàcil.
 
5. La continuïtat de la nostra participació en aquestes proposes queda supeditada, ara i en el futur a evitar els riscos que existeixen en la confecció d'aquestes llistes unitàries: la sobrerrepresentació política de determinats partits, i els lideratges oportunistes i personalistes sobre els que podrien caure algunes de les propostes i que posarien en perill el funcionament democràtic intern, ja sigui en l'elaboració de les llistes, o en d'altres àmbits de funcionament i presa de decisions. Tenim molt clar que la construcció d'un país lliure no vindrà donada per vertebrar aquesta emancipació entorn d'aquests tics.  
 
7. Cal garantir a més, que la nostra presencia en aquestes coalicions o plataformes electorals garanteixi la representació al Parlament de les proposes d'Unitat Popular a les que ens devem, i en aquets sentit animem a tots els sectors socials de l'esquerra transformadora, ecologistes, de base i independentistes a engruixir CRIDA PER LA TERRA per a poder desenvolupar millor aquesta tasca dins d'aquestes coalicions i plataformes electorals.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid